«Jeg tror ikke Liverpool vil klare å generere særlig mye penger fra spillersalg»

Caoimhin Kelleher og Nat Phillips virker å være Anfield-klubbens fremste salgsobjekter.

James Pearce i The Athletic har i dag svart på spørsmål fra sine lesere, hvor han kommer med flere interessante betraktninger og opplysninger omkring Liverpool. Blant annet fikk han spørsmål om han tror Liverpool vil være i stand til å generere mye penger gjennom spillersalg i sommer, som så kan brukes igjen på spillerkjøp.

– Dersom det ikke er noen av de store spillerne som ønsker seg bort, eller det kommer et helt sprøtt bud på en spiller, så kan jeg ikke skjønne det. Ingen vil bli tvunget ut. Det er ikke slik Klopp opererer, svarte Pearce.

– Jeg tror ikke Liverpool vil klare å generere særlig mye penger fra spillersalg i sommer om ikke noe kommer helt ut av det blå. Caoimhin Kelleher kan komme til å forlate klubben i søken etter førstelagsspill, og jeg tipper han er verdt rundt 20 millioner pund. Nat Phillips vil trolig bli solgt for rundt åtte millioner pund, fortsatte han.

Liverpool kommer imidlertid til å frigjøre en god del midler på lønnsbudsjettet, da flere spillere som har gått ut sine kontrakter vil forlate klubben.

– Liverpool måtte ha solgt Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain i fjor sommer skulle de ha fått penger for dem. På det tidspunkt var klubben i samtaler med Keita om en ny kontrakt, mens Oxlade-Chamberlain ikke ønsket seg bort, og det var heller ingen klubber som la inn bud på ham. Nå får klubben disse spillerne bort fra lønningslisten, sammen med Roberto Firmino og Arthur Melo, og det vil frigjøre masse midler, påpeker Pearce.

The Athletic-journalisten fikk også spørsmål om Tyler Morton vil være en del av førstelagstroppen neste sesong.

– Tilbakemeldingene fra Blackburn til Liverpool har vært veldig positive. Han har hatt et godt låneopphold med tanke på egen utvikling. Jeg tror planen er at Morton skal komme tilbake og starte preseason med Liverpool, og da blir det opp til spilleren å vise at han bør inngå i Klopps planer for 2023/24-sesongen.

ETTERTRAKTET: Jude Bellingham, som her ankommer Englands trening ved St George's Park i går, er Liverpools fremste transfermål i sommer.

ETTERTRAKTET: Jude Bellingham, som her ankommer Englands trening ved St George's Park i går, er Liverpools fremste transfermål i sommer.

Må ha minst to nye midtbanespillere

Pearce diskuterte også hvordan Liverpool kan unngå en budkrig for Jude Bellingham.

– En klubb som snakker med Jude Bellingham og hans representanter vil få vite hvor mye Borussia Dortmund ønsker for ham. Dersom spilleren er klar på hvor han ønsker å spille, vil man unngå en budkrig. Betalingen for Bellingham vil kunne spres over flere år, så jeg tror ikke Liverpool trenger å selge spillere for å få fatt i ham. Bellingham vurderer de alternativene han har, og jeg forventer at bildet blir mye tydligere mot slutten av sesongen.

– Selv om Liverpool får tak i Bellingham vil de trenge minst en midtbanespiller til. Mason Mount er et seriøst alternativ, dersom Chelsea selger ham i sommer. Det var også mye snakk om at Liverpool ville signere Matheus Nunes sist sommer, men han endte opp med å gå fra Sporting Lisboa til Wolves for rundt 40 millioner pund. Nunes er en spiller som Liverpool-ledelsen beundrer, og han er et alternativ igjen i sommer. Tallene hans er ikke fantastiske, men 24 år gammel tror Liverpool-ledelsen at han har et stort potensial.

– Liverpool trenger minimum to, helst tre nye midtbanespillere, som kan gå rett inn i startoppstillingen. Det må prioriteres, fulgt av en god midtstopper som kan dekke opp for Virgil van Dijk og Ibrahima Konate. Dersom Kelleher forlater klubben vil de også måtte hente inn en ny reservekeeper.

Pearce mener det kan virke fornuftig å selge Joel Matip til sommeren, dersom den sportslige ledelsen ønsker å oppgradere forsvarsrekka med en ny midtstopper.