Plan B bør være ekstremt god

Dersom Jude Bellingham skulle ende opp i Manchester City eller Real Madrid vil det være en gedigen nedtur.

Etter en helg uten kamp fordi det var Fulham og ikke Liverpool som var i kvartfinalen av FA-cupen, der en fortsatt ikke har fått en ny kamp for å kvitte seg med irritasjonen etter tapet mot Bournemouth forrige helg, var det den verst tenkelige starten på uka at The Athletics fremste reporter meldte at Jude Bellingham ser ut til å glippe for Liverpool.

Det sies at alt håp ikke er ute, og at de røde fortsatt føler at de er med i kampen, men en slik nyhet fra en slik journalist som David Ornstein gjør at en brått mister håpet, og akkurat i dette tilfellet er det litt sårere enn ellers.

For så offentlig har Liverpools jakt på 19-åringen vært – at klubb og delvis supportere har funnet seg i at en på mange måter har ofret to overgangsvindu der en ikke har gjort noe for å fikse en så åpenbar svakhet i troppen.

Alle kvalitetene som mangler

Det er aldri lett å si om klubben briefer journalister eller hvordan det fungerer, men det har aldri blitt lagt noe skjul på at Bellingham er klubbens store overgangsmål og Jürgen Klopps drømmespiller inn i dette laget. En Klopp som ikke klarer å skjule sin begeistring når han blir spurt, og en sjarmoffensiv fra kaptein Jordan Henderson, lagkamerat Trent Alexander-Arnold og Steven Gerrard...

Vi er nok mange som har sett flere Borussia Dortmund og England-kamper enn vanlig, og har klart å bli litt forelsket i tanken på hvordan det vil se ut, for han ser virkelig perfekt ut.  Kanskje må en helt tilbake til Fernando Torres og 2007 for å finne en spiller som har vært så perfekt for klubben, som så ut som en slik match – og det begynner å bli en stund siden.

Dessverre gjør han også det for Manchester City. Et Manchester City-lag som har sett mye bedre ut enn Liverpool i år – men som ikke har sett like sterke ut som tidligere. Kanskje delvis fordi Bernardo Silva snart er 29, Kevin de Bruyne blir 32, og Ilkay Gundogan blir 33. Det er ikke helt den samme spruten og energien, selv om de alle fortsatt har sine voldsomme kvaliteter.

Det er kanskje ikke like lett å skjønne hvorfor Real Madrid er så desperate etter ham, selv om han er fantastisk, siden de allerede har spillere som Aurelien Tchouameni (23), Eduardo Camavinga (20) og Federico Valverde (24) på sin midtbane, i tillegg til veteranene Luka Modric (37) og Toni Kroos (33) som ikke ser ut til å bremse. Men så er det kanskje det at hele verden ser hvor ekstrem Bellingham er, i en alder av 19, og vet at en der kan få en av verdens beste midtbanespillere som fortsatt har gode 15 år igjen…

Bellingham ser ut som den perfekte brikken som mangler dersom Klopp skulle fått bygd et nytt storlag, og igjen satse mot de store troféene. Manageren har tre fulle sesonger igjen av kontrakten sin – og det vil være leit om en ikke skal få maksimalt ut av det.

MODEN: Jude Bellingham er bare 19 år, men er allerede en veldig moden spiller på og utenfor banen.

MODEN: Jude Bellingham er bare 19 år, men er allerede en veldig moden spiller på og utenfor banen.


Ikke mulighet til å konkurrere?

Men med slike nyheter får en også den leie bekreftelsen på at dersom en ikke er verdens største klubb, som Real Madrid, eller Manchester City med en stat i ryggen og villighet til å gå sine egne veier rundt regelverk for å få det som de vil, så er ikke Liverpool med John W. Henry og Fenway Sports Group som eiere uten nye investorer i stand til å konkurrere med disse klubbene om spilleren de aller helst vil ha.

Og det selv etter å ha spart seg fra å forsterke den posisjonen på laget i tre år – med relativt beskjeden pengebruk siden 2018. Vi har sett klubbens regnskap og hva fjorårets sesong der en kunne vinne fire troféer kostet, og selv om stort sett de fleste er fornøyd med hvordan FSG har drevet klubben på en fornuftig og edruelig måte, så blir det som en liten oppvekker at det er «hit men ikke lenger», og at en rett og slett ikke har mulighet til å handle fra øverste hylle likevel.

Det er lett å skjønne frustrasjonen, og spesielt dersom en skal bli fratatt håpet om Bellingham og den superspilleren som kunne løst så mange av Liverpools problemer. Kritikerne vil helt sikkert vise at Liverpool har vunnet Champions League og VM for klubblag og hatt beskjeden pengebruk, har vunnet Premier League og hatt beskjeden pengebruk, og det samme etter rekordstore inntekter og regnskapstall. Dersom det ikke blir topp fire og Champions League-spill til høsten vil nok det også bli brukt som en grunn til at en kanskje ikke har like mye å rutte med, og det er klart det er frustrerende dersom en heller ikke da skal satse for å kunne komme tilbake igjen på det nivået der en har vært, fordi pengene eller viljen til å gamble ikke eksisterer med dagens eiere.

«Protestene» så langt har nok stort sett vært mindre grupper på sosiale media, og forsøkene på å samles til en demonstrasjon i Liverpool har vært helt mislykket, men går det slik Ornstein skriver må en nok forvente at #FSGOUT blir en hashtag vi ser mer og mer av, etter at de nå i vår har avvist at hele klubben kommer til å selges.

Vil være en gedigen nedtur

Nå skal det sies at David Lynch skriver i sin spalte for liverpool.no at det ikke er slik at alt håp er ute – og situasjonen uansett måtte bli slik at spilleren gjorde det klart at det var Liverpool han ville spille for – men dagens oppdatering er den første på lang tid der en får inntrykk av at de røde ikke ligger så godt an som de gjerne har trodd.

Det er selvsagt helt innafor å si og mene at 120 til 150 millioner pund for én spiller er altfor mye, og at pengene kan brukes bedre andre steder, men når jakten har vært så offentlig og har gått utover så mye fordi en har satt av penger og spart tidligere, så må en håpe at Julian Ward og Jürgen Klopp har laget en vanvittig god plan B før førstnevnte reiser videre og blir sportsdirektør i Ajax…

Med den offentlige Bellingham-jakten har en klart å få supporterne til å få så store forhåpninger om at det finnes en løsning og en vilje til å satse stort, så det vil være et enormt selvmål dersom han ikler seg lyseblått og skal løse alle Manchester Citys problemer i stedet…

Akkurat denne sommeren må det handling til.