«Det er ikke slik at alt håp er ute om Bellingham»

I denne ukens spalte fra David Lynch handler det om Jude Bellingham og Mason Mount.

Liverpool-supportere ville kanskje ha håpet at denne landslagspausen ville gi et pusterom fra skuffelsene som har dominert denne sesongen. Men slik gikk det ikke, da en rapport fra The Athletic ble publisert i morges, og knuste enhver illusjon om at supporternes elendighet skal være begrenset til periodene der de røde spiller kamper.

Innholdet var, etter en lang og veldig offentlig jakt, så ser det mer og mer usannsynlig ut at Jude Bellingham kommer til Anfield denne sommeren. Ifølge David Ornstein, så er interessen fra Real Madrid og Manchester City noe som gjør det til et økonomisk våpenkappløp som vil sette et langt mindre bemidlet Liverpool på sidelinjen.

I lys av disse nyhetene fra en så respektert journalist, kan det være fristende å omfavne fortvilelsen og akseptere at Liverpool vil ende opp uten å få tak i sitt fremste overgangsmål etter en sesong som ender uten nye troféer.

Ikke ute av kampen

Men samtidig, er det etter min forståelse (og for hva den er verdt!) en sak som er langt fra avsluttet, og at det fortsatt finnes grunner til optimisme. For det første, har kilder nær Liverpool avslått muligheten til å utelukke en overgang for Bellingham denne sommeren, og det gjorde kildene så sent som i morges. Slik de oppfatter det, er det veldig lite som har endret seg, og at det trolig vil være slik til sesongen er over.

Det gir mening siden Borussia Dortmunds fokus for øyeblikket er på en uforventet tittelkamp, og med spilleren under kontrakt til 2025 og uten noen utkjøpsklausul i avtalen hans, sitter klubben med alle kortene. Den tyske klubben har ingen behov for å gå inn i noen forhandlinger så tidlig som dette, eller gi hint om hvem det er mest sannsynlig at ender opp med stjernen deres.

Som sådan bør forsøk på å antyde hvem som leder i kampen om signaturen hans, der det stadig nevnes nye navn, behandles med mistenksomhet. Dessuten er det neppe nytt for Liverpool at de sammenlignet med City og Real er relativt fattige.

Et potensielt kjøp av Bellingham ville alltid kun kunne skje dersom spilleren valgte Anfield foran andre klubber, heller enn at Liverpool skulle vinne noen budkrig. 19-åringen har hele tiden gitt følelsen av at han ønsker å velge sitt neste karrieretrekk nøye, heller enn å la det være en avgjørelse som blir diktert av hvem som har mest penger.

Det er av denne grunn at Liverpool fortsatt tror de er med i kampen om ham, og at en overgang for Bellingham fortsatt er en av mange tilgjengelige muligheter for dem foran det som vil bli en viktig sommer.

LINKET: Liverpool er også linket til Mason Mount fra Chelsea.

LINKET: Liverpool er også linket til Mason Mount fra Chelsea.


Mount-jakten

Det samme kan bli sagt om et kjøp av Chelseas Mason Mount, der vi omtalte interessen i denne spalten i januar. Hans far har nylig tatt valget om å bli del av nettverket til Virgil van Dijk og Jordan Hendersons agent, for å hjelpe til med å vurdere de tilgjengelige alternativene – og det er forstått at dette ikke er en enten/eller-situasjon for Liverpool.

Det eksisterer fortsatt en mulighet for at begge spillerne løper ut på Anfield neste sesong, selv om, som en kilde sa det, det avhenger av «tilgjengelighet, pris, verdsetting, og hva klubben trenger».

Dessverre har det fortsatt ikke kommet et klart bilde av noen av disse kriteriene, så det er umulig å gi spådommer om sommeren annet enn å si at Liverpool på dette tidspunkt ikke vil gi opp noen av målene sine uten en kamp.