Chelsea vil ha £70 millioner for Mount– Liverpool vurderer allerede hvilken kontrakt de kan tilby

De røde skal være i en god posisjon for å sikre seg Mason Mount til sommeren.

Til sommeren har Mason Mount kun et år igjen av kontrakten sin med Chelsea, og London-klubben kan bli tvunget til å selge spillere etter at de har brukt 600 millioner pund på forsterkninger i de to siste vinduene.

På Stamford Bridge skal de fortsatt ikke ha gitt opp at han vil signere en ny avtale, men 24-åringen er en spiller de kan få en betydelig sum for, og Chelsea vil måtte selge en del for å begrense de økonomiske tapene med tanke på Financial Fair Play.

Selv om han kun vil ha et år igjen, vil Chelsea håpe at de kan få rundt 70 millioner pund for ham, skriver The Athletic. Om det er realistisk må vi vente og se. Tidligere har The Times nevnt en sum på 50 millioner pund.

I tillegg til Liverpool, skal Juventus, Manchester City, Manchester United, Newcastle, Tottenham og Arsenal alle følge situasjonen. 

– Liverpool er i en god posisjon

Mount er 24 år gammel, har 36 kamper for det engelske landslaget, og har vunnet Champions League med Chelsea. Han har 33 mål og 37 målgivende på sine 192 kamper for Chelsea så langt, og kan spille i en rekke posisjoner på midtbanen og i angrep.

For et Liverpool-lag som ser ut til å miste Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain, James Milner og Arthur Melo denne sommeren vil en slik spiller være fristende. Jordan Henderson og Thiago vil ha fylt 33 og 32 når neste sesong sparkes i gang.

The Athletic skriver at interessen fra Anfield er seriøs, og at det allerede har vært samtaler om en mulig overgang. Liverpool vurderer hvilken kontrakt de kan tilby Mount for at han skal velge Liverpool. Det skal ikke stemme at Mount krever en kontrakt som gir ham 300 000 pund i uka.

Samtaler med andre parter skal Chelsea være klar over, og anser det som normalt. Chelsea vil ikke ha råd til at han skal løpe ned kontrakten og dra gratis som Bosman-spiller sommeren 2024, så de vil prøve å selge ham denne sommeren dersom det ikke kommer signaler om at han vil signere en ny avtale.

I dette tilfelle er det lite sannsynlig med en overgangssaga drar ut, siden Chelsea må begrense tapene for denne sesongen. Da må et salg skje før 30. juni, før et nytt regnskapsår starter for neste sesong. Siden Mount er et eget produkt vil han være en spiller de får stor profitt for ved et salg. The Athletics Simon Johnson og Raphael Honigstein tror det vil gå mot et salg.