Lørdagens motstander er i skrekkelig form før møtet med Liverpool

Bournemouth er blant ligaens svakeste hjemmelag - og på tabellen er de helt på bunn.

Liverpool slo Manchester United 7-0, men det er utrolig nok ikke sesongens største seier i Premier League. Lørdag møter de nemlig Bournemouth - laget som reiste fra Anfield med hele 9-0 i bagasjen i august. 

På det tidspunktet var det nok mange som trodde det allerede var over og ut for laget som rykket opp fra Championship i fjor. Scott Parker fikk sparken etter ydmykelsen på Anfield, og tidligere Liverpool-ansatt Gary O'Neil fikk ansvaret med å lede laget. 

Gjennom høsten så det tidvis lovende ut, og sørkystlaget klarte å plukke med seg noen trepoengere. På et tidspunkt var de så høyt som en 14. plass på tabellen, men i nedrykkssumpen er det jevnt, og svake resultater etter VM har ført til at det begynner å se litt alvorlig ut for O'Neils mannskap. 

Bunnen av tabellen

Takket være Southamptons seier over Leicester i forrige serierunde er ikke Bournemouth lenger bare på bunnen av formtabellen, men nå ligger de også helt sist i Premier League. De står med 21 poeng fra 25 kamper, men bare fem av de poengene har kommet på de ti siste kampene. 

Hjemme på Vitality Stadium har de vært svake, og tatt 13 poeng på 12 kamper. Det er tredje verst i Premier League. Samtidig er det ett poeng mer enn det Liverpool har plukket med seg på like mange bortekamper denne sesongen 

Bournemouth har ikke vunnet en hjemmekamp siden før VM, da de slo Everton to ganger på en uke - først i ligacupen, så i Premier League. 

Deler av januar og februar kunne vitne om at en liten bedring var i emning - uavgjort mot Newcastle, seier borte mot Wolves og et knepent tap mot Brighton ga håp, men så kom Manchester City på besøk og vant 4-1. 

Forrige helg var O'Neils lag nære ved å ta en stor skalp borte mot serieleder Arsenal. De tok ledelsen 2-0, men ga den fra seg etter pause. Da det så ut til at de skulle få med seg et hederlig poeng kom det avgjørende 3-2-målet til Arsenal sju minutter på overtid. 

Sliter mot topplagene

Ingen av Bournemouths seks seiere denne sesongen har kommet mot lag som nå ligger på øvre halvdel i Premier League, og mot de tradisjonelle topp seks-lagene har det ikke blitt et eneste poeng så langt. Det ser ut til at de har funnet ut at det er mot sine rivaler på nedre halvdel at poengene skal komme. 

Noen smeller har det også blitt på veien. 8-1 til sammen på to kamper mot Manchester City, og 3-0-tap mot Manchester United og Arsenal har det blitt. Men ingen selvsagt verre enn 9-0-tapet mot Liverpool: 

Liverpool har vunnet sine tre siste kamper på Vitality Stadium med en målforskjell på til sammen 11-0. Forrige tap kom i 2016, da Bournemouth snudde 1-3 til 4-3 og påførte Jürgen Klopps lag et sviende nederlag. 

De røde har i alle fall statistikken på sin side når de jakter sesongens fjerde borteseier i ligaen på lørdag. Kampen har avspark klokken 13.30.