Skademarerittet fortsetter for Naby Keita

Naby Keita har ikke returnert til trening etter landslagsoppholdet med Guinea.

Liverpools midtbanespiller Naby Keita fortsetter å plages av skadene, skal vi tro de seneste rapporterne fra Neil Jones i Goal.

Undersøkes fredag

Ifølge Jones har ikke Keita trent med lagkameratene siden han kom tilbake til Merseyside tidligere denne uken. 28-åringen ble tatt av banen ved pause i Guineas kamp mot Etiopia søndag kveld.

En full undersøkelse av midtbanespilleren for å komme til bunns i problemet er forventet i dag, men Jones skriver at man kan gå ut ifra at han ikke vil være tilgjengelig til kampen mot Manchester City lørdag, og mest sannsynlig heller ikke til Chelsea-kampen på tirsdag.

Keita har bare spilt fem kamper fra start denne sesongen, og totalt vært på banen 13 ganger. Forrige gang vi så midtbanespilleren i Liverpool-drakt var mot Crystal Palace i slutten av februar. Han startet 2022/23-sesongen med en hamstringskade som gjorde at han gikk glipp av Liverpools første 20 kamper, ser man bort ifra fem minutter i Community Shield i juli.

Hans første kamp var Ligacup-kampen mot Manchester City på Etihad 22. desember. 

Kontrakten løper ut

Guineaneren er på utgående kontrakt med Liverpool og lite tyder på at den kontrakten fornyes. Det var knyttet enorme forventninger til Keita da han signerte med Liverpool som RB Leipzig-spiler før 2017/18-sesongen. Det var ikke før sommeren 2018 at han faktisk flyttet til Merseyside og sluttet seg til de røde.

Siden den gang har det ikke vært bare enkelt for Keita, som har slitt med skade etter skade siden overgangen. Han har vært på banen i 129 kamper for de røde, scoret elleve mål og notert syv målgivende pasninger. Avhengig at skadeomfanget kan altså Palace-kampen i februar vært siste gang vi så Keita på banen i Liverpool-rødt (som dog var en kamp der Liverpool spilte i hvite drakter).