Spillerne endrer når årets spiller skal kåres

Nå skal det ikke lenger stemmes før sesongen er over.

Den gjeveste prisutdelingen for spillerne er PFA Player of the Year, der det er kollegene og spillerne selv som stemmer frem hvem som er årets spiller, årets unge spiller og årets lag.

Liverpool har hatt noen vinnere de siste 10 årene. Luis Suarez i 2013/14, Mohamed Salah i 2017/18, Virgil van Dijk i 2018/19, og Salah igjen i 2021/22. Totalt er det ni røde som har vunnet prisen som nå har blitt delt ut 49 ganger.

Trent Alexander-Arnold ble årets unge spiller i 2019/20-sesongen, og er den eneste røde som har vunnet siden Steven Gerrard i 2000/01.

Forrige sesong kom også hele seks røde med på årets lag i Premier League, med Alisson Becker, Alexander-Arnold, van Dijk, Thiago, Mané og Salah – sammen med Antonio Rudiger (Chelsea), Joao Cancelo, Kevin de Bruyne og Bernardo Silva (Manchester City) og Cristiano Ronaldo (Manchester United.

Gjør endringer

Dette er neppe det året det er noen Liverpool-spillere med i samtalene om årets spiller, og det er faktisk to nordmenn som er favorittene, i Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard.

Men med en veldig god vår, er det ikke utenkelig at vi ser noen røde på årets lag. For nå gjøres det om på hvordan kåringen skal gjøres.

Det har kommet kritikk mot prisutdelingen, fordi spillerne får skjemaene for avstemning så tidlig, med frist i starten av april når fortsatt mye kan skje i løpet av sesongen.

Daily Mail melder at det nå blir slutt på, etter at spillerforeningen PFA har bestemt at avstemningen skal være åpen frem til slutten av juli. Prisutdelingen for 2022/23-sesongen blir ikke før 29. august, når neste sesong er i gang.