Taffarel gir seg på landslaget

Han skal nå jobbe utelukkende med klubblaget.

Etter Brasils skuffende exit i kvartfinalen i VM i Qatar, ga Tite seg som landslagssjef. Claudio Taffarel har vært keepertrener for landslaget siden 2014, men nå er det over, melder Globo Esporte i Brasil

Liverpool hentet Taffarel inn i sitt trenerteam i 2021, og han har kombinert de to rollene og jobbet veldig tett med Alisson Becker.

Når Brasil nå skal starte på ny med en ny landslagssjef, blir det også med ny keepertrener. Ramon Menezes Hubner, som tidligere hadde det brasilianske U20-landslaget, er midlertidig trener frem til en ny permanent landslagssjef er på plass.

Fulltid i Liverpool

Ifølge Globo Esporte er det forventet at 56-åringen vil fortsette i rollen sin på AXA Training Centre, og kan komme til å jobbe fulltid for de røde.

Alisson har en kontrakt som går ut sommeren 2027, så han har mange år igjen på Anfield. Det var Alisson som var pådriver for å få hentet landsmannen i 2021.

– Hovedgrunnen til at jeg ønsket ham her var på grunn av måten du trener keepere på i Brasil. Det er noe jeg har vokst opp med, men ting endret seg da jeg kom til Europa. Da jeg gikk til Italia var det endringer fra Brasil, og da jeg kom til England var det annerledes fra Italia. Det er noen likheter, men jeg følte alltid at jeg ønsket å ha den typen trening igjen, sa Alisson i november i fjor.

– Jeg føler at teknikken til brasilianske målvakter er noe av det beste i verden, og at vi er gode av en grunn. Grunnen er at vi har veldig gode keepertrenere som jobber på en måte som forbedrer oss hver dag. Ikke bare teknisk, men også fysisk. Det er en intens måte å jobbe på. Jeg er ikke en som er for mye i styrkerommet, og jeg liker å trene styrke og kraft på banen med ballen, så det hjelper han meg med.

Alisson, Fabinho og Roberto Firmino er ikke med i Brasils landslagstropp til privatlandskampen mot Marokko. Alisson har lagt ut bilder på sosiale medier om at han ferierer i Roma, der han spilte for AS Roma før Liverpool kjøpe ham for snart fem år siden.