– Vi er like forpliktet til Liverpool FC som vi alltid har vært

John W. Henry har gitt et sjeldent intervju.

Det er ikke ofte John W. Henry uttaler seg, men han gjorde det i slutten av februar, da han var ute og utelukket at det ville bli et salg av hele Liverpool Football Club. I november kom det frem at klubben søkte nye investorer, og

Nå har 73-åringen snakket med Liverpool Echo, der han igjen bekrefter at Fenway Sports Group (FSG) har ambisjoner med klubben.

– Mens vi har formalisert en prosess der vi identifiserte potensielle investorer i klubben, er vi fortsatt fullt forpliktet til den langsiktige suksessen til klubben. Det har vært tilfelle siden dag én i 2010, og det vi har forsøkt hver eneste dag har vært å holde fokus på klubbens langsiktige stabilitet og konkurransedyktighet, sier Henry.

– Investering i klubben er aldri en løsning for kort sikt. Denne tilnærmingen har vært en suksess over lang tid, og tålmodighet har vært nødvendig fra tid til annen. Når det gjelder Liverpool Football Club er vårt engasjement sterkere enn noen gang. Klubben fortsetter å gjøre store fremskritt med unge krefter både på og utenfor banen, sier han.

Ønsker et tak på pengebruk

Slik Henry snakker, er det lite som tyder på at de kommer til å selge klubben med det første.

– Folkene i denne klubben starter med manageren, spillerne og alle fra vakter til ledelse, og alle er forpliktet til klubben lokalt, med ønske om å beholde og skape ny historie på en måte supporterne våre kan være stolte av. Det å være en del av denne klubben er ikke noe noen tar for gitt, sier han.

– Vi vil fortsette å bygge Liverpool Football Club på en ansvarlig måte. Vi har sett mange fotballklubber (inkludert Liverpool tidligere), som har valgt å gå uholdbare veier. Vi har og vil fortsette å ha vårt fokus på kloke investeringer på overgangsmarkedet, og vi er utrolig stolte over troppen vår. Samtidig som vi fortsetter å investere i treningsfeltet, Main Stand, og nå Anfield Road Stand. Dette er alle fysiske bevis på viljen vår og hvor seriøst Fenway Sports Group tar sitt ansvar for denne flotte klubben.

At Henry og FSG har vært forkjempere for Financial Fair Play har aldri vært en hemmelighet. Han skulle gjerne sett at det kom en begrensning for klubbene på overgangsmarkedet.

– Det er stadig økende økonomiske utfordringer i Premier League. Ligaen i seg selv er usedvanlig vellykket og den beste fotballigaen i verden, men vi har tenkt en stund at det bør settes begrensninger for pengebruk, slik at ligaen ikke går den samme veien som noen andre europeiske ligaer der det er en eller to klubber som har lite konkurranse hvert år. Spenning avhenger av konkurranse, og det er den viktigste komponenten i Premier League, sier han.

Tidlig i vinter ble det klart at Mike Gordon nå har en annen rolle i FSG, mens klubbens daglige leder Billy Hogan har overtatt en del av arbeidsoppgavene hans. Det er noe som har fungert fint, ifølge Henry.

– Mike er fortsatt fullt forpliktet til klubben. Han hadde fri en periode denne vinteren, men det er langt unna at han pensjonerer seg. Billy fortsetter å være en drivkraft for klubben. Som daglig leder i klubben er mandatet hans større enn de fleste ville tro. Jürgen og Billy er en sterk kombinasjon, og fungerer godt sammen, sier han.

Echo teaser med at de har en del to av intervjuet, der Henry uttaler seg mer om investorplanene og hva Liverpool vil ha å rutte med på overgangsmarkedet. Det skal komme senere tirsdag.