Ward vil ta pauseår - Liverpool vil finne erstatter utenfra

Liverpool vil forsøke å finne en sportsdirektør utenfra når Julian Ward skal erstattes.

Julian Ward har nå bare et par måneder igjen av tiden som sportsdirektør i Liverpool FC, men foreløpig er det ikke kjent hvem som skal bli hans erstatter. Ward har bare hatt jobben siden i fjor, da han tok over etter Michael Edwards, men kunngjorde i november at han slutter etter bare én sesong.

James Pearce i The Athletic skriver at det foreløpig ikke er gjort noen ny ansettelse, men han opplyser at klubben vil se etter en ekstern kandidat når Ward skal erstattes, i stedet for et internt opprykk som skjedde sist. Pearce skriver at prosessen er pågående. 

Ward-samtaler med Ajax i vasken

Så langt er det vanskelig å si hvem det er som blir vurdert til å erstatte Ward. To navn som er nevnt er Markus Krösche fra Eintracht Frankfurt og Paul Mitchell fra Monaco. Sistnevnte er ikke lenger aktuell, mens det ikke har dukket opp noe mer nytt rundt Krösche de siste ukene. 

Når det gjelder Julian Wards fremtid er det ikke kjent hva han skal finne på. Lenge så det ut til at han skulle bli ny sportsdirektør i Ajax, men der skal det nå ha vært en uheldig utvikling. Nederlandske De Telegraaf skriver at de samtalene har brutt sammen. 

The Athletic skriver at grunnen er at Ward ønsker å ta et års pause fra fotballen, mens Ajax trenger en som kan begynne i jobben allerede fra i sommer.

Research-direktør i Liverpool, Ian Graham, gir seg også etter sesongen. Han blir ifølge Liverpool Echo erstattet av William Spearman, som rykker opp internt i Liverpool FC.