Dette skriver avisene:Dette er grunnene til at Liverpool dropper Bellingham

Det er tre hovedgrunner til at Liverpool ikke kommer til å signere Jude Bellingham i sommer.

Sent i går kveld meldte journalistene som følger Liverpool tettest i tur og orden at Liverpool legger inn årene i kampen om Borussia Dortmunds Jude Bellingham. Chris Bascombe i Telegraph slår fast at Anfield-klubben ikke har midlene til å konkurrere med sine rivaler i Premier League og Champions League om den ettertraktede midtbanespillerens underskrift.

Det er ifølge Bascombe flere grunner til at Liverpool har valgt å trekke seg fra kampen om Bellingham. 

«For det første er de usikre på om den engelske midtbanespilleren vil forlate Borussia Dortmund i sommer. For det andre er de endre mer usikre på om Anfield vil være hans foretrukne destinasjon tatt i betraktning de pengesterke klubbene som ønsker ham.»

Telegraph-journalisten slår fast at Jürgen Klopp ikke vil sitte og vente på utfallet av en budkrig når alternative spillere kan hentes billigere og raskere.

«For det tredje, og mest relevant av alt, Liverpool har for øyeblikket rett og slett ikke råd til å kjøpe Bellingham og samtidig finansiere resten av sine sommerkjøp.»

Bascombe mener at Klopp må restrukturere sin tropp med minst fire klassekjøp, noe som betyr dyre spillere i innkjøp. Dette vil være umulig dersom Liverpool-manageren bruker hele transferbudsjettet på bare en spiller.

Telegraph-journalisten skriver at Liverpool gjennom hele sesongen har vært bekymret for hvor mye Bellingham ville koste, og det ble veldig tydelig da FSG la klubben ut for salg. Bascombe skriver at en minoritetsinvestor er på vei inn, uten at det vil forandre på eiernes transferpolicy.

«Klubbens suksess under Klopp er bygd på å identifisere og rekruttere unge spillere før de blir dyre superstjerner. Derfor måtte Liverpool ha kjøpt Bellingham da han kostet 10 millioner pund fra Birmingham, ikke når han koster 100 millioner pund fra Dortmund.»

Bascombe trekker frem kjøpene av Virgil van Dijk og Alisson Becker som unntakene fra denne regelen, da Liverpool satte verdensrekorder i overgangsbeløp for henholdsvis en midtstopper og en målvakt. 

Det eneste lille håpet er at Bellingham velger å ta en sesong til i Dortmund

«Det eneste håpet for de som fortsatt håper på at Bellingham ender opp på Anfield, er at han velger å bli værende i Bundesliga en sesong til. Når man ser ressursene som er tilgjengelige for klubbene som vil ha ham, så er det tvilsomt», skriver Bascombe.

Telegraph-journalisten slår fast at det nå vil være press på Klopp og Liverpool om å signere alternativer av høy klasse. Chelsea-duoen Mason Mount og Conor Gallagher er utvilsomt transfermål. Det er også Brightons Moises Caicedo. Bascombe påpeker at Bayern Münchens Ryan Gravenberch også passer inn i FSG sin modell. 

David Lynch i Football Insider mener at Bellingham ville ha kostet Liverpool opp mot 130 millioner pund bare i overgangssum, og på toppen av det kommer agenthonorar og lønn, og slår fast at det var grunnen til at Anfield-klubben måtte kaste inn håndkledet i jakten på den engelske landslagsspilleren.

Dermed blir det klubber som Real Madrid, Manchester City og Manchester United som vil kjempe om 19-åringens underskrift. Lynch melder at City er de nye favorittene, etter at Liverpool trakk seg tilbake. 

«Isolert sett virker det fornuftig at Liverpool kaster inn håndkledet i jakten på Bellingham, på grunn av omfanget av gjenoppbyggingen av laget de må gjøe i sommer. Men det reiser store spørsmål omkring fotballstrategien til klubbens eiere, FSG. Liverpool vil nå jakte alternativer som de kunne ha sikret seg ett år tidligere, uten å måtte avskrive en hel sesong. Fansen har all rett til å være frustrerte over utfallet; en elendig sesong og ingen Bellingham. Liverpool er nå under enormt press for å korrigere disse feilene i sommer», skriver Lynch på Twitter.

Mount er nå øverst på lista

Liverpool.no-spaltisten trekker nå frem Mason Mount som klubbens fremste transfermål, samt at interessen for Brightons Moises Caicedo vil skyte fart igjen. 

ENGELSK LANDSLAGSSPILLER: Chelseas Mason Mount ser nå ut til å være Liverpools fremste transfermål i sommer.

ENGELSK LANDSLAGSSPILLER: Chelseas Mason Mount ser nå ut til å være Liverpools fremste transfermål i sommer.

«Uansett hvem som kommer til Anfield vil det faktum at Liverpool har kastet inn håndkledet i jakten på Bellingham ikke falle i god jord hos klubbens supportere», slår Lynch fast.

«Etter interne diskusjoner følte Liverpool-ledelsen at et kjøp av Bellingham ikke var fornuftig lenger, gitt utlegget som kreves og hva klubben trenger ellers av forsterkninger i sommer. Klubben følte at den ikke kunne legge alle eggene i en kurv, uten garantier for at spilleren verken ville forlate Dortmund eller velge Liverpool FC», skriver James Pearce i The Athletic.

Pearce konstaterer at en overgangssum rundt 130 millioner pund i tillegg til lønn og agenthonorar ville ha lagt beslag på en for stor del av Klopps transfermidler i en sommer der Liverpool ser ut til å miste inntektene fra Champions League samtidig som de trenger en helt ny midtbane og forsterkninger i forsvar. 

Pearce melder som de andre journalistene at Liverpool nå vil fokusere på andre transfermål, som Chelseas Mason Mount, Brighton-duoen Moises Caicedo og Alexis Mac Allister, samt Bayern Münchens Ryan Gravenberch.

Det ble rapportert tirsdag at Liverpool hadde lagt inn et bud på Bellingham, men det var definitivt ikke tilfelle, skriver Dominic King i Daily Mail. Han tror at Anfield-klubben nå vil agere raskt for å få inn forsterkninger, da klubben vil miste spillere som Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain og Roberto Firmino i sommer. Disse sparte lønnsutgiftene kan benyttes til å lønne nye spillere.