Paul JoyceKjølner Bellingham-interessen og ser på alternativer

Gode kilder rapporterer at Liverpool er i ferd med å droppe et forsøk på å kjøpe Jude Bellingham.

Bare en time etter at det ble rapportert at Liverpool skal ha lagt inn et bud på Jude Bellingham, så kommer den journalisten som kanskje følger klubben aller tettest med en helt motsatt rapport.

Paul Joyce i The Times skriver at Liverpool kjølner interessen for 19-åringen, og vil se på alternativer.

Liverpool er i ferd med å sette opp en liste over alternative overgangsmål, etter at de har bestemt at den store ombyggingsjobben må gjøres med Jürgen Klopps stall utelukker en mulighet for å gå for Bellingham.

Muligheten til å bruke mer enn 100 millioner pund på en enkeltspiller har blitt mye diskutert på Anfield. Klopp har aldri skjult sin begeistring for 19-åringen, og har snakket om spilleren i lang tid. Spilleren selv skal også ha vært begeistret for tanken om å spille for klubben.

Liverpools store fall i prestasjonene denne sesongen betyr at troppen må fikses, og nå ser ikke klubben det lenger som den beste strategien at det skal brukes så store summer på én enkeltspiller. Totalpakken regnes som for dyr, og spilleren er også i en posisjon til å kreve skyhøy lønn, som han ville fått hos Real Madrid og Manchester City som har vært med i kampen om ham.

Ser på alternativer – og må kjøpe minst to

At de røde ikke får tak i Bellingham er et stort slag for mange supportere, som vil ha forelsket seg i tanken om den talentfulle midtbanespilleren på en midtbane som sårt trenger energi. Joyce skriver at noe svært uventet må skje nå dersom det skal bli noe av.

Joyce skriver videre at Liverpool må kjøpe minst to midtbanespillere denne sommeren. De røde har blitt linket til spillere som Mason Mount, Conor Gallagher, Ryan Gravenberch, Alexis MacAllister, Moises Caicedo, Matheus Nunes, og Youri Tielemans. Sistnevnte kan komme gå gratis som Bosman-spiller til sommeren.

Spesielt Mount er en spiller som linkes mye. De røde ønsker å kjøpe spillere så snart overgangsvinduet åpner, og det er en fare for at en kamp om Bellingham ville dratt ut på grunn av den store interessen for ham. Liverpool ønsker å handle raskt.

Diskusjoner i landslagspausen

Klubben skal ha hatt disse diskusjonene i den nylige landslagspausen, da Klopp fortalte at det hadde vært positive samtaler rundt overganger. Klopp sa at det hadde vært travelt rundt overganger.

– Vi kommer til å bruke penger til sommeren, men hvem og hvor mange, kommer vi ikke til å si, sa Klopp på en pressekonferanse for et par uker siden.

Hvor mye de røde bruker på overganger til sommeren skal ikke være avhengig av om Fenway Sports Group får inn en ny investor.