– Denne sesongen har vært vanskelig, men vi må akseptere det og slå tilbake

Mohamed Salah lover at sulten for suksess fremdeles er der når han jakter nye individuelle og kollektive bragder med Liverpool.

Mohamed Salah har nok en gang levert en sesong de fleste ville vært veldig stolt av når det gjelder målpoeng. Kun tre spillere i Europas topp fem-ligaer har scoret flere enn egypterens 27 i alle turneringer, og han har også med seg elleve målgivende pasninger fra 44 kamper så langt. 

Men for lagets del har det ikke gått helt etter planen, og i likhet med sine lagkamerater har Salah hatt perioder der ikke alt har gått på skinner. Han varsler nå at laget vil være veldig klare for å rette opp inntrykket inn mot neste sesong, samtidig som det er ting å spille for i de resterende sju kampene i 2022/23. 

– Vi kommer til å være sultne neste sesong. Denne sesongen har vært vanskelig, for vi er ute av alle turneringer. Men vi må akseptere det og slå tilbake neste sesong, sier han i et intervju med Rio Ferdinand i serien «Between the Lines» på BT Sport. 

Utrolige bragder

Det som nærmer seg seks hele sesonger i Liverpool-trøyen har stort sett vært et eventyr for Salah, som nå er nummer seks på listen over klubbens toppscorere gjennom tidene, tre bak Steven Gerrard. Tre ganger har han blitt toppscorer i Premier League, og ingen lagkamerater har klart å gjøre flere mål i løpet av en sesong enn egypteren. 

I tillegg har alle trofeer i klubbfotballen blitt hanket inn i løpet av den samme perioden. På spørsmål om hva som henger høyest, er svaret enkelt. 

– Trofeene med laget er viktigst, fordi vi er et lag som legger ned mye innsats for å vinne sammen. Jeg vil alltid foretrekke de kollektive triumfene, sier Salah.

– Målet mitt da jeg kom hit var å vinne trofeer med klubben. Laget hadde ikke vunnet på lenge, og jeg er veldig stolt over det vi har oppnådd, sier han.

30-åringen trekker frem Champions League-triumfen i 2019 som det største øyeblikket.

– Da jeg var ung så jeg alltid mest på Champions League. Det var en drøm bare å spille i turneringen, så det å vinne var utrolig, sier han.

Motiveres av jakten på toppscorertittelen

Salah har likevel aldri lagt skjul på at de individuelle bragdene er noe han setter høyt, og som han henter mye motivasjon fra. I intervjuet med Ferdinand forteller han hvordan han raskt innså at muligheten for å score mange mål var til stede da han spilte sine første kamper i rødt, og at han aldri så tilbake da han kunne skimte gullstøvelen i Premier League i horisonten. Det resulterte i 32 mål, som til den dag er rekord i en Premier League-sesong med 38 kamper. Den ser riktignok ut til å bli slått av Erling Braut Haaland innen veldig kort tid, ettersom nordmannen allerede har matchet antallet denne sesongen.

– Jeg setter alltid et mål for sesongen, både individuelt og kollektivt, for jeg vet at vi har en større mulighet til å vinne trofeer dersom jeg scorer mye, sier han.

En litt underkommunisert side av Salah er også evnen til å skape mål for andre. Forrige sesong toppet han både mål- og assistlisten i Premier League, og kun én gang har han havnet under et tosifret antall målgivende pasninger. 

– Folk ser ikke på meg som en skapende spiller, men jeg snakker ofte om det med Trent eller Robbo fordi jeg har like mange målgivende som dem!

Salah har fremdeles gode muligheter til å legge på noen flere mål og målgivende i statistikken før sesongen er omme. Gjør han minst fem mål til på de sju siste kampene, vil det være hans beste sesong foran mål siden 2017/18, da han tok alle rekorder. Første mulighet er borte mot West Ham onsdag kveld.