Det er viktig at han holder seg i skinnet i 90 minutter til

Dersom Fabinho får gult kort mot West Ham vil brasilianeren bare ha fire kamper igjen av sesongen.

For Liverpools del er kampen mot West Ham deres 32. ligakamp for sesongen. Ti gule kort innen den 32. serierunden gir to kampers karantene. Bare en Liverpool-spiller må utvise ekstra forsiktighet mot The Hammers onsdag kveld. Nemlig Fabinho.

Kommer brasilianeren seg gjennom kampen på London Stadium uten gult kort vil han ikke lenger være i faresonen for å sone suspensjon for gule kort denne sesongen. Gult kort for midtbanespilleren mot David Moyes sitt mannskap betyr imidlertid at han må stå over hjemmekampene mot Tottenham Hotspur og Fulham. 

I så fall vil brasilianeren kun ha fire kamper igjen av sesongen hvor han er spilleberettiget, nemlig Brentford (H), Leicester (B), Aston Villa (H) og Southampton (B).

Fabinho har faktisk fått tre gule kort på de fire siste kampene. Han fikk gult kort i tur og orden mot Chelsea, Arsenal og Leeds. Han unngikk imidlertid gult kort mot Nottingham Forest sist. Et gult kort der ville ha betydd at han ikke kunne ha spilt mot West Ham og Tottenham.

Så langt denne sesongen er det kun én Liverpool-spiller som har pådratt seg en suspensjon. Darwin Nunez måtte sone tre kamper for det røde kortet mot Crystal Palace, men siden den gang har de røde stort sett vært snille gutter. 

Sentrale Brighton-spillere må passe seg

Newcastles Joelinton og Fulhams Joao Palhinha er de to spillerne som har sanket flest gule kort i Premier League denne sesongen, med elleve. Deretter følger Wolverhamptons Ruben Neves med 10. Disse tre spillerne har allerede fullført sine suspensjoner på to kamper, og er tilgjengelige til de kommende kampene for sine lag.

Wolverhamptons Nelson Semedo, Crystal Palace-spilleren Cheick Doucoure, Bournemouths Adam Smith og Brentfords Ivan Toney har alle ni gule kort, akkurat som Fabinho, men ingen av disse står i fare for å få suspensjon, da deres lag allerede har spilt 32 kamper.

En som imidlertid må passe seg litt for å få flere gule kort er Brightons Moises Caicedo, som har åtte gule kort. Brighton har nemlig spilt bare 29 kamper, så to gult kort i kampene mot Nottingham Forest, Wolves eller Manchester United vil bety at Caicedo må stå over to kamper i den spennende innspurten for en av Liverpools rivaler om en europacup-plass.

Dersom Caicedos lagkamerat, Alexis Mac Allister, som står med sju gule kort, pådrar seg gult kort i alle de tre nevnte kampene, vil også han måtte stå over to kamper i innspurten. Da i så fall mot Everton (H) og Arsenal (B) i mai.

Gule kort i Premier League

1. Fabinho 9

2. Trent Alexander-Arnold 4

3. Joe Gomez 3

3. Joel Matip 3

3. Andy Robertson 3

6. Thiago Alcantara 2

6. Stefan Bajcetic 2

6. Luis Diaz 2

6. Jordan Henderson 2

6. Curtis Jones 2

6. Mohamed Salah 2

6. Kostas Tsimikas 2

6. Virgil van Dijk 2

14. Harvey Elliott 1

14. Naby Keita 1

14. Ibrahima Konate 1

14. James Milner1

14. Darwin Nunez 1

14. Diogo Jota 1

Sjetteplass på Fair Play-tabellen

Under Jürgen Klopps ledelse har vi vært vant til å finne Liverpool helt i toppen av Fair Play-tabellen. Så er ikke tilfelle denne sesongen. 

Brighton og West Ham topper denne oversikten klart, med Manchester City på tredjeplass. Også Arsenal og Brentford ligger foran Liverpool på Fair Play-tabellen. De røde er altså på sjetteplass, noe som er en plass høyere enn tabellplasseringen for øyeblikket.

Brighton og West Ham har pådratt seg bare 38 gule kort hver, mot Liverpools 44 gule kort og det ene røde til Darwin Nunez. 

Manchester City har færrest gule kort i Premier League med 36, men deres ene røde sender de lyseblå bak Brighton og West Ham på Fair Play-tabellen.

West Ham - Liverpool spilles onsdag kl. 20.45, og vises på Viaplay og V Sport PL1.