– Det har vært et vanskelig døgn

Oppgaven med å lede Chelseas lag mot Liverpool kom brått på den midlertidige Chelsea-manageren Bruno Saltor.

Det kom som en liten bombe søndag kveld da Chelsea valgte å sparke sin manager, Graham Potter. Det gjorde det også for Bruno Saltor i Potters trenerstab, som umiddelbart ble utnevnt som midlertidig manager til en permanent erstatter for Potter er funnet.

Spanjolen tok over hovedansvaret for laget bare to døgn før kampen mot Liverpool på Stamford Bridge, og det har vært svært hektiske 24 timer for den tidligere Brighton-spilleren, som i ettermiddag holdt sin første pressekonferanse som midlertidig Chelsea-manager.

– Selvsagt ha det vært vanskelig. Jeg jobbet tett med Graham Potter og assistentmanager Billy Reid, og jeg skjønner hvor hardt dette vil gå inn på dem og deres familier. Selv fokuserer jeg kun på det jeg kan kontrollere, og jeg tar en dag om gangen, og kamp for kamp, sa Saltor til pressen.

– Det var en trist dag i går, fordi Graham og Billy måtte forlate oss. Det var de som hentet meg til denne flotte klubben. De er topp trenere og topp mennesker. Men jeg ser dette slik at jeg må opptre så profesjonelt som mulig for laget. Min jobb nå er å lede spillerne, og etter beste evne hjelpe dem med forberedelsene til kampen mot Liverpool, la han til.

Saltor vet ikke hvor lenge han skal være midlertidig manager

Under pressekonferansen sa 42-åringen at det ikke er sagt noe om hvor lenge han skal lede laget, og at han kommer til å ta en dag om gangen i den nye jobben, da spanjolen fikk spørsmål om han er interessert i å ta managerjobben permanent. 

– Hva som vil skje på lang sikt kan jeg ikke kontrollere, så jeg vil ikke se for langt frem. Det har vært et vanskelig døgn, hvor det har vært sterke følelser i sving. Men slik er fotballen, og jeg må stå på videre, og forsøke å fokusere på den store kampen i morgen. Det er kun den jeg fokuserer på nå, sa han.

– Det er veldig viktig for oss at vi tar en kamp om gangen nå. Det vi har kontroll over nå er hvor hardt vi trener og hvordan vi spiller i morgen, og etter det får vi se hva som skjer videre. 

– Jeg er her fordi klubben mente det var det riktige steget å ta. Jeg snakket med styret, og de har støttet meg veldig. Selvsagt er det en enorm utfordring. Jeg har masse erfaring. Jeg skal forsøke å lede spillerne, og jeg føler jeg virkelig kan hjelpe de yngre spillerne, utdypet Saltor.