Dette er de fire spillerne som får godkjent av Klopp

Jürgen Klopp mente at majoriteten av hans spillere spilte under pari i 4-1-tapet for Manchester City.

Jürgen Klopp la ikke skjul på at han var skuffet over innsatsen til de fleste av sine spillere da de røde tapte hele 4-1 for Manchester City på Etihad. Etter å ha tatt ledelsen ved Mohamed Salah tidlig i kampen, falt de helrøde fullstendig sammen etter pause. Julian Alvarez utlignet like før halvtimen var spilt, og i andre omgang sørget Kevin De Bruyne, Ilkay Gundogan og Jack Grealish for at det ble en komfortabel ettermiddag for de lyseblå.

Etter kampen mente Klopp at det kun var fire av hans spillere som hadde levert en prestasjon som kunne betraktes som i nærheten av okay. 

– Jeg aner ikke hvorfor laget spilte slik som dette. Studerer du kampen, så ser du at det kanskje var fire spillere som leverte prestasjoner som var i nærheten av godkjent. De to midtbanespillerne, Henderson og Fabinho, jobbet hardt. De forsøkte å stenge rom. Cody Gakpo får godkjent, spesielt når han hadde ballen, og Alisson Becker selvsagt, sa Klopp til pressen.

– Når så mange spiller under pari blir det selvsagt veldig vanskelig. Dersom du ønsker å få med deg poeng herfra må du ha elleve spillere som leverer varene. Ja, du må faktisk ha 14-15 spillere som spiller opp mot sitt beste. Det var ikke tilfelle for oss denne gangen, la tyskeren til.

Åttendeplass

Tapet på Etihad fører til at Liverpool er nede på åttendeplass på tabellen. Brighton og Brentford passerte de røde, etter at de spilte 3-3 senere på ettermiddagen. Liverpool er fortsatt sju poeng bak Tottenham på fjerdeplass, men har nå bare en kamp mindre spilt. Spurs spiller borte mot Everton mandag kveld.

Før det skal femteplasserte Newcastle møte tredjeplasserte Manchester United på St James' Park i ettermiddag. Dersom hjemmelaget vinner kampen vil de passere Manchester United og klatre helt til tredjeplass på tabellen. Da vil både Newcastle og Manchester United stå med 50 poeng, men Newcastle vil ha bedre målforskjell.

Det betyr i så fall at både tredje- og fjerdeplassen vil være åtte poeng foran Liverpool med like mange kamper spilt.

Poengdeling i ettermiddag betyr at Erik ten Hags mannskap vil være ni poeng foran Liverpool, mens Newcastle vil være seks poeng foran Jürgen Klopps disipler.

Et Newcastle-tap vil bety at avstanden til Manchester United på tredjeplass vil være elleve poeng, mens Newcastle på femteplass da fortsatt vil være fem poeng foran de helrøde.