Kampkommentar Manchester City - Liverpool:Et tap på Etihad sender ikke Liverpool ut av topp 4-kampen

De røde leverte en god første omgang, men det meste ble visket ut etter hvilen.

Endelig var det Liverpool kamp igjen, og selv om det ventet en tøff bortekamp mot Manchester City var håpet tilstede før kampstart. Folket fikk se sitt ønskelige lag, foruten en småskadet Darwin Nunez, og Erling Haaland satt på tribunen for hjemmelaget.

Det meste lå an til å bli en kamp hvor det var muligheter for poeng, men slik endte det ikke. Jürgen Klopps menn leverte en ganske brukbar førsteomgang, men hadde ikke en sjanse når City tok opp tempoet og presisjonen etter hvilen. Resultatet ble tre baller bak Alisson på 45 minutter.

Jürgen Klopp virket å være i godt humør før kamp, og tyskeren så frem til å starte avslutningen av sesongen med en god prestasjon. Det er heller tvilsomt om smilet sitter like løst for Liverpool-treneren etter en begredelig andreomgang.

PROBLEMER: Pep Ljinders og Jürgen Klopp har mye å ta tak i etter 1-4 tapet på Etihad.

En kortvarig ledelse

De aller fleste Liverpool-supporterne håpet nok at denne kampen kunne bli et vendepunkt i sesongen, og de rødes førsteomgang viste tegn til positivitet.

Bortelaget åpnet kampen smånervøst og usikkert, med flere pasningsfeil. City tok kjapt kontrollen, og store deler av den førsteomgangen hadde et bilde av et hjemmelag med ball mot et bortelag på jakt etter kontringer.

De lyseblå skapte flere småfarligheter i innledningen av kampen, men det var Liverpool som tok ledelsen etter kvarteret spilt. Trent Alexander-Arnold hadde da bommet på flere av sine oppspill, men scouseren traff godt da Diogo Jota plutselig var alene med Ederson.

Portugiseren hadde ikke farten til å løpe fra City-forsvaret, men det var ikke et problem. 26-åringen la ballen tilbake til Salah, og egypteren gjorde ingen feil da sjansen for mål kom. Liverpools venstrekant la ballen fint til høyre for Ederson med sin giftige venstrefot. 1-0, litt mot spillets gang, men Klopps mannskap var absolutt med i kampen.

City skrudde opp tempoet betraktelig etter åpningsmålet, og rommene begynte å åpne seg mer og mer utover i omgangen. De røde fortsatte å sende flere lange baller uten adresse, og City fikk beholde ballen i større grad.

En fly forbannet Klopp så Robertson selge seg ute til venstre, og ballen endte opp til Gundogan på rundt 16-meter. Tyskeren sendte ballen videre til Grealish, som igjen fant Alvarez. 1-1, og det er vanskelig å si noe annet enn at det ikke var fortjent.

Når det er sagt kunne, og kanskje burde Rodri vært utvist i den første omgangen. Det er likevel ingen unnskyldning for hva som ble levert etter hvilen.

I LEDELSEN: Mohamed Salah scoret Liverpools eneste mål på Etihad i ettermiddag.

45 minutter i glemmeboken

Liverpools forsvarsspill hang sammen, og midtbanen opprettholdte et godt tempo i den første omgangen. Etter hvilen gikk alt galt.

De røde gikk ut høyt, og ble knallhardt straffet knappe minuttet etter hvilen. Et kjapt trekk, og plutselig stod Robertson på sin venstreside med både De Bruyne og Mahrez. Sistnevnte mottok ballen, og fant belgieren alene foran mål. 2-1, og allerede da gikk luften litt ut av Liverpool-ballongen.

Henderson og co fikk beholde ballen i større perioder like etter Citys andre scoring, men det hjalp lite da de lyseblå plutselig var oppe i 3-1.

Hjemmelaget spilte ball i hatt med Liverpool, og etter flere trekk rundt boksen endte Gundogan opp med ballen på rundt syv meter. Tyskeren gjorde få feil da avslutningen smalt bak Alisson. Game over?

I de neste minuttene fortsatte de lyseblå å styre kampen, mens de røde prøvde å skape sjanser. Jürgen Klopp gjorde klar hele fire spillere, men Nunez og co fikk ikke til noe som helst.

I det 73. minutt ble spikeren i kisten satt av Jack Grealish. Trent Alexander-Arnold, som løp seg tom rundt Citys forsvar like før, ble spilt svimmel av Grealish og De Bruyne på sin høyreside. Førstnevnte mottok ballen inne i Liverpools felt, og skrudde ballen ned i lengste hjørnet.

Kampen var over, og de røde hadde gitt opp. Det eneste som kan nevnes etter de siste målet er bildet på klasseforskjellen mellom de to lagene anno 2023. Jürgen Klopp gjorde klar James Milner, mens Pep Guardiola kontret med å sette innpå Bernardo Silva. Et trist skue for et lag som vant Premier League så sent som i 2020.

SVAKT: Det er få Liverpool-spillere, om noen, som kan gå med hodet hevet etter andreomgangen i ettermiddag.

De elleve siste kampene

Så er spørsmålet, hvordan skal Liverpool klare å snu dette i de siste elleve kampene? En ganske god omgang hjelper dessverre ikke i dag, når laget ikke klarer å fullføre prestasjonen etter hvilen.

Da 2-1 målet var et faktum virket de rødes spillere uten selvtillit eller tro, og det hjelper det heller ikke at Jürgen Klopp venter med å bytte innpå Firmino, Nunez eller noen andre før i det 70. minutt.

Det er vanskelig å se hvordan denne sesongen skal ende med topp 4. I de neste kampene venter Chelsea på Stamford Bridge, og Arsenal hjemme på Anfield. Slik status er akkurat nå er ingenting annet enn minimum fire poeng godt nok for å i det hele tatt være med i kampen om en Champions League-plass.

Når det er sagt kan det selvfølgelig skje. Det er vanskelig å være positiv etter en slik prestasjon, men det er trossalt Manchester City som møtes, attpåtil på bortebane. Chelsea er ikke i sitt livs form, og de røde er klart best hjemme på Anfield, kontra på bortebane. Det gir håp om poeng i de to neste kampene.

Sesongen er ikke over, men en viktig sommer nærmer seg stadig. Vi får håpe at Jürgen Klopp får litt drahjelp av Luis Diaz og Darwin Nunez, som forventes å være 100% friske inn mot Arsenal neste helg. Da kan mye se annerledes ut, og det må det.

Det er viktig å ikke gi opp håpet, for det er ikke bare Liverpool som ikke får ting til å stemme for tiden. Alle fingre må krysses for at dette blir lagets svakeste prestasjon i slutten av sesongen. Det var ikke denne kampen som måtte vinnes for å sikre seg topp 4.