Spillerbørs og folkebørs etter Manchester City - Liverpool: Ydmyket, avkledd og utspilt i tafatt 2. omgang

Etter hvilen ble forskjellen på lagene sjokkerende stor, dette er det bare å glemme fortest mulig.

Med knappen under kan du nå velge om du vil se Liverpool.nos spillerbørs før du gir din egen vurdering.

Alisson Becker6

Ser etter kontringsrommet for å sette i gang. Super redning på forsøket til Grealish. Kan ikke gjøre noe ved målene. Sviktes igjen av de foran han. På 1. april kunne forsvarsspillet fremstå som en dårlig vits for brasilianeren. Kunne se frustrert ut. Det er forståelig.

Trent Alexander-Arnold2

City ville sette han under press. Slipper smarte İlkay Gündoğan bak ryggen etter ni minutter. Verre skulle det bli. Men, slår ballen til Jota som ender med 1-0. Samtidig skjer mye på Citys venstre hvor ballen så blir slått over til høyre eller inn i felt. Slår ballen vekk litt panisk noen ganger når han blir spilt på venstrefoten. Hvor var han når målene begynte å renne inn? Kritikken blir ikke noe mindre etter denne prestasjonen.

Andy Robertson2

Selger seg ved 1-1 og blir overspilt av De Bruyne/Mahrez, ukritisk juniorfeil av skotten. Spesielt Mahrez var veldig innflytelsesrik. Sjelden sett «Robbo» slite så mye defensivt. Som et resultat av det var han også stille offensivt. Ut for Kostas Tsimikas etter 70 minutter.

Virgil van Dijk3

Begge stopperne er ute av posisjon når de kommer ut av garderoben. Virgil er nærmest, men rekker ikke tilbake for å ta ut Kevin De Bruyne. Skal lede og holde forsvaret samlet. I dag malte City det i mange biter.

Ibrahima Konaté3

Julián Álvarez annen type angriper enn Erling Braut Haaland, har egentlig god kontroll på 23-åringen, men argentineren kommer seg løs og plasserer inn 1-1. Holder dessverre ikke når motstanderen møter opp og spiller sånn på nivå.

Fabinho3

Feller dribleglade Jack Grealish flere ganger tidlig. Signal om det som skulle komme? Kom sjelden til aldri opp i de lyseblå, som etter hvert fikk ha ballen og gjøre akkurat som de ville til hjemmefansens tilrop.

Harvey Elliott4

Varierer mellom midtbane- og kantrolle i omstillinga forsvar/angrep. Glimrende kontringsball til Salah etter 27 minutter. Et hakk bedre enn de andre på midten, men det beste/meste skjer uten ball, dessverre. Ut for Alex Oxlade-Chamberlain etter 70 minutter.

Jordan Henderson3

Rufsete feil. Må gjøre en defensiv jobb mot høyresida til City med Kevin De Bruyne og Riyad Mahrez, men de danser rundt kapteinen også. Både håpet, ballongen og frustrasjonen sprekker ved 4-1, og det kan diskuteres hvordan han skal gå foran her. Laget skriker etter lederskap.

Diogo Jota5

Intelligent spiller, viser det igjen når han ligger perfekt på pasningen til Trent, og gjør resten av jobben for at Salah kan score ledermålet. Fremsto tung og sliten utover. Mangler litt på formen etter å ha vært så lenge ut. Ut for Roberto Firmino etter 70 minutter.

Mohamed Salah6

Lukter på topp. Aldri at han bommer der når muligheten byr seg etter 16. minutter, kan takke Trent og Jota for nok en scoring mot City. For tent to minutter etter og får et unødvendig gult for å sparke vekk ballen. Prøver gjengjelde tjenesten men Grealish gjør et solid returløp. Så trist ut da han gikk av, men nå er det Chelsea som gjelder. Ut for Darwin Núñez etter 70 minutter.

Cody Gakpo6

Kommer ned i forsvarsformasjonen og tar ut Rodri. Stygg feilvurdering etter 13 minutter som gir City et farlig frispark, heldigvis bøyde Mahrez den utenfor. Fin overgang etter 35 minutter og kortet til Rodri er oransje. Variabel dødballmarkering, for å si det mildt, rett før pausen. Får vist frem sitt register med vendinger og drar av spillere, som en av få. Forsøker å skape ting for de røde. Ut for James Milner etter 82 minutter.

Kostas Tsimikas

Inn for Andy Robertson etter 70 minutter. Stort verre kunne det ikke bli.

Roberto Firmino

Inn for Diogo Jota etter 70 minutter. Laget har knapt ballen i den tida han er på matta. Ingen god opplevelse i sin siste ligakamp mot City.

Darwin Nunez

Inn for Mohamed Salah etter 70 minutter. Lite å se til han når kampen ble en transportetappe i 2. omgang.

Alex Oxlade-Chamberlain

Inn for Harvey Elliott etter 70 minutter. Løp litt mellom på kanten og på midten, men lengter nok heller etter vår og sommerferie.

James Milner

Inn for Cody Gakpo etter 82 minutter. Kunne gjerne ha kommet på før. Tangerte med det Frank Lampard (609 kamper) og er på 3.-plass på maratonlista.

Jürgen Klopp4

Lite å si på laguttaket med de spillerne som er utilgjengelige, og med tanke på fotproblemene til Darwin Núñez var det nok klokt å starte med han på benken. Laget virket ikke planløse, selv om City er gode, som de har gjort noen ganger denne sesongen. Her var det hvertfall tydelig hva man prøvde på og ønsket å gjøre. Kritisk å slippe inn før det har gått et minutt, men det må spillerne ta ansvar for. Kunne/burde byttet før? Et energisk City og Liverpool virket for tomme til å gjennomføre noe som helst. Byttene virket gi opp kampen, og heller ha et øye på Chelsea i midtuka. Et resignert Liverpool fikk knapt kjenne på ballen mot slutten, og det var vondt å se på.