Klopp svarte på første gang på spørsmål om Bellingham– Du må se på hvor mye penger du har tilgjengelig, og jobbe ut fra det

Jürgen Klopp ville ikke si noe om Bellingham – men sa likevel mye.

Tirsdag denne uken sprakk nyheten om at Liverpool var ute av kampen om Jude Bellingham, etter omtrent et år der andre alternativ ble satt på vent fordi 19-åringen var den store planen for den kommende sommeren.

Det har ført til stor frustrasjon hos mange supportere, og Jürgen Klopp har aldri lagt skjul på hvor begeistret han er for Borussia Dortmund-spilleren. På pressekonferansen fredag fikk han for første gang spørsmål om situasjonen. I starten ville han ikke si så mye.

– Det er ikke noe å si om det for å være ærlig. Dersom vi ikke snakker om spillere vi kjøper, eller ikke kjøper, hvorfor skal vi nå snakke om slike spekulasjoner og nyheter? Det er ikke noe å si om det.

Han fikk så oppfølgingsspørsmål fra Sky Sports sin reporter, og det er åpenbart at det er penger det er snakk om.

– Det har alltid vært slikt, og aldri forandret seg. Det svaret jeg nå kommer med nå handler ikke om Jude Bellingham: Hvorfor vi hele tiden snakker om ting vi teoretisk ikke kan ha. Vi kan ikke kjøpe seks spillere på en sommer der alle koster 100 millioner. Folk vil si at det er forståelig. Du må forstå hva du kan gjøre, og så må du jobbe med det, svarte han.

– En femåring kan ønske seg en Ferrari

Bellingham ser nå ut til å ende opp i Real Madrid eller Manchester City. Manchester United skal også være interessert, mens det ikke er helt utelukket at han blir et år til i Dortmund.

Klopp tegnet et godt bilde av situasjonen, selv om han gjorde det klart før svaret kom at det ikke nødvendigvis var om Bellingham.

– Hvor mye penger har du tilgjengelig? Så må du jobbe med ut fra det. Vi er ikke barn. Spør en femåring om hva han vil ha til jul, og svarer han en Ferrari så sier du ikke at det er en god idé. Du sier at det er for dyrt, og at du ikke kan kjøre den. Om den gutten skal være lei seg hele livet fordi han ikke kan få en Ferrari så vil det være et veldig trist liv.

– Det er bare om hva du kan gjøre, så gjør du det, og jobber ut fra det. Det er ikke mer å si om det. Det er slik jeg alltid har jobbet, uansett hva jeg vil eller vi ønsker, så vil vi gjøre alt det vi kan gjøre for å få det, men det er øyeblikk når du må akseptere at ting ikke er mulig for deg. Da må du tre til siden, og gjøre noe annet.