Fabinho er positiv til å se mer av Alexander-Arnold på midtbanen

Mot Leeds fikk Fabinho ofte besøk av Trent Alexander-Arnold inne sentralt.

Etter Liverpools siste time mot Arsenal, og 6-1-seieren mot Leeds United, er det Trent Alexander-Arnolds «nye» rolle som er det som har fått mest oppmerksomhet.

Spesielt mot Leeds var Alexander-Arnold omtrent som en midtbanespiller da de røde hadde ballen, og strålte i rollen.

– Trent er en som er veldig god med ballen, og med kvalitetene hans i pasningsspillet og evnen til å finne spillere i bakrom. Det er noe vi virkelig kan bruke. I denne posisjonen vil han ha mindre tid til å tenke, men jeg tror han er litt vant med å være i den posisjonen, sier lagkamerat Fabinho på spørsmål fra liverpoolfc.com om sin lagkamerat

En rolle han kjenner fra før

Alexander-Arnold har fått mye kritikk denne sesongen, og «bare» seks målgivende (der to kom mot Leeds) er sjelden kost fra den kanten. Fabinho tror vi kan se mer av kvalitetene hans fremover.

– Selv da han spilte høyreback, så liker han å trekke inn mot midten. Vi kan bruke kvalitetene hans i pasningsspillet. I den siste kampen hadde han to målgivende og spilte veldig bra. Ikke bare med pasningsspillet, men også måten han reagerte på, sier Fabinho.

– Jeg tror han var midtbanespiller på akademiet, så han kjenner litt til rollen, så det var ikke for vanskelig for ham.

Alisson var også fornøyd med hvordan Alexander-Arnold og resten av laget fremsto defensivt på Elland Road.

– Ja, dette var en kamp som var et veldig godt eksempel på det, og måten vi reagerer på. Ikke bare Trent som gikk fra midtbanen og ut på siden, men også andre spillere som visste at vi måtte ha en god reaksjon etter kontringspresset for å komme tilbake i posisjon og kjøpe seg tid. Vi håndterte sjansene motstanderen fikk veldig bra da de kontret, og stoppet dem så ofte i kampen, sier Alisson

– Som Fab sa, så gir dette deg alltid en god følelse på banen, og det er noe vi ønsker å ta med oss videre.

Liverpool - Nottingham Forest spilles lørdag kl. 16.00, og vises på Viaplay og TV3+.