Romano: Fremtiden ble avgjort allerede i november

Ny bekreftelse på at Alex Oxlade-Chamberlain og Naby Keita forsvinner i sommer.

Gjennom sesongen har det kommet stadig flere hint om at Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain er ferdige i Liverpool FC når kontraktene deres utløper 30. juni. 

I Roberto Firminos tilfelle er det allerede bekreftet at denne sesongen blir den siste i rødt. Keita og Oxlade-Chamberlain går ikke til det steget, men tirsdag kommer Fabrizio Romano med en opplysning om at det lenge har vært klart. 

«Naby Keita kommer til å forlate Liverpool gratis. Ingen endringer i planen for han og Oxlade-Chamberlain. Avgjørelsen ble tatt i november», skriver Romano på Twitter, og legger til at Arthur Melo kommer til å dra hjem til Juventus etter at låneoppholdet er avsluttet.

Fem spillere på utgående

Tidligere har det blitt rapportert at flere klubber i Premier League har lyst til å hente Oxlade-Chamberlain på Bosman-overgang til sommeren, og det kan virke som Keita også har sine interessenter. 

Romano skriver at guineaneren, som for øyeblikket er ute med skade, vurderer flere alternativer når det kommer til hvor han skal spille i fremtiden. 

Oxlade-Chamberlain i Liverpool: 

  • Hentet for 35 millioner pund fra Arsenal sommeren 2019. 
  • Kamper/mål: 146/18
  • Meritter: Champions League, VM for klubblag, UEFA Super Cup, Premier League, FA-cupen, ligacupen.
  • Kontrakt utløper sommeren 2023.

Keita i Liverpool: 

  • Hentet for 52 millioner pund fra RB Leipzig sommeren 2018. 
  • Kamper/mål: 129/11
  • Meritter: Champions League, VM for klubblag, UEFA Super Cup, Premier League, FA-cupen, ligacupen. 
  • Kontrakt utløper sommeren 2023. 

Også Adrian og James Milner er på utgående kontrakt til sommeren. Det har ikke kommet noen opplysninger om hva som skjer med tredjekeeperen til de røde. I Milners tilfelle har Jürgen Klopp sagt at han ønsker å ha med veteranen videre, og Milner selv skal ikke være fremmed for ideen.

Som vi har skrevet tidligere vil over 30 millioner pund frigjøres fra lønnsbudsjettet neste sesong dersom alle de fem Bosman-spillerne skulle forlate klubben i sommer.

Lønningen til spillerne på utgående kontrakt

Roberto Firmino £9,36M (£180k i uken)
Alex Oxlade-Chamberlain £6,24M (£120k i uken)
Naby Keita £6,24M (£120k i uken)
Arthur £5,72M (£110k i uken)
James Milner £3,12M (£60k i uken)
Adrian £3,12M (£60k i uken)