Det blir ofte dramatisk med Taylor som dommer

Det pleier å bli ampert og intenst når Anthony Taylor dømmer Liverpool.

Rutinerte Anthony Taylor er satt opp som dommer når Liverpool skal spille mot Chelsea på Stamford Bridge tirsdag kveld. 44-åringen, som har dømt Premier League-fotball helt siden 2010, har de siste årene stort sett vært i aksjon når Liverpool har møtt andre topplag, slik tilfellet også er i kveld. (Ja, selv om det er nummer elleve og åtte på tabellen som møtes...).

Kveldens kamp blir den fjerde Liverpool-kampen Taylor dømmer denne sesongen, og i alle de tre foregående har det vært en viss mengde kontroversielle hendelser, mange kort og heseblesende fotball. 

Klopp-utvisning og hektisk på St. James Park

Det første oppgjøret han dømte denne sesongen var Merseyside-derbyet på Goodison Park. Kampen tok aldri fyr og endte 0-0, men det mest kontroversielle øyeblikket kom trolig før hvilen, da Virgil van Dijk satte knottene i hjemmelagets Amadou Onana. Liverpool-stopperen slapp unna med gult kort, noe mange mente var veldig heldig. 

Men der Liverpool kanskje slapp unna på Goodison Park, var det slett ikke tilfellet på Anfield da Manchester City kom på besøk 16. oktober. Taylor lot Citys ledermål passere til tross for flere forseelser i oppbygningen til scoringen, men måtte til slutt snu etter at videodommer grep inn. 

Etter hvert lot Taylor bortelaget slippe unna med så mye at det svartnet for Jürgen Klopp. Da Bernardo Silva fikk gjennomføre en rugbytakling på Mohamed Salah ustraffet, freste Klopp mot dommerteamet i overkant voldsomt, og manageren ble belønnet med det røde kortet og en kamp på tribunen. Liverpool vant til slutt kampen 1-0. 

Seier ble det også i den tredje kampen med Taylor som dommer denne sesongen. Den kom borte mot Newcastle i februar, og også der havnet dommeren i fokus da han viste ut hjemmelagets målvakt Nick Pope. Avgjørelsen var ikke denne gangen særlig mye å diskutere, ettersom Pope utførte en viljehands utenfor eget felt da Mohamed Salah var på vei gjennom for å score. 

Røde kort og hektiske oppgjør

Det er verdt å notere at Liverpool er ubeseiret i de ti siste kampene der Taylor har vært satt opp som dommer, noe som er en sterk prestasjon når vi ser på hvem som har vært motstander. 

To kamper mot hver av Manchester United, Manchester City og Chelsea har kommet i den perioden, i tillegg til kamper mot Newcastle, Wolves, Everton og Leeds.

De ti siste kampene med Taylor som dommer:

2020/21
Leeds - Liverpool 1-1
Manchester United - Liverpool 2-4

2021/22
Liverpool - Chelsea 1-1
Manchester United - Liverpool 0-5
Chelsea - Liverpool 2-2
Manchester City - Liverpool 2-2
Liverpool - Wolves 3-1

2022/23
Everton - Liverpool 0-0
Liverpool - Manchester City 1-0
Newcastle - Liverpool 0-2

Kilde: worldfootball.net

Foruten Klopps utvisning i fjor høst har ikke Liverpool fått noen røde kort av Taylor i de ti kampene. Motstanderen har på sin side fått tre røde kort til sammen. I tillegg til det nevnte røde til Pope, ble Chelseas Reece James ble utvist på Anfield forrige sesong, mens Paul Pogba måtte ut etter en stygg takling da Liverpool vant 5-0 på Old Trafford.