Melder om produktive samtaler i jakten på Mason Mount

Liverpool er ute etter mannen som tirsdag kveld står på motsatt banehalvdel på Stamford Bridge.

Det virker som det spesielt er to spillere Liverpool har siktet seg inn på inn mot sommerens overgangsvindu - Jude Bellingham fra Borussia Dortmund og Mason Mount fra Chelsea. De to engelskmennene blir nå nevnt hos de aller fleste journalistene som følger klubben tett - senest hos selveste Paul Joyce i The Times

Tirsdag har kollega Neil Jones i Goal kommet med en oppfølger, som forteller at det er en spennende utvikling i jakten på Mount, som spiller mot Liverpool på Stamford Bridge tirsdag kveld. 

Jones skriver at det pågår produktive samtaler mellom de røde og Mounts representanter, og at 24-åringens lønnskrav vil bli innfridd dersom han skulle bestemme seg for å ta turen til Merseyside.  

Mount vil ifølge oversikten til lfchistory.net bli den første siden Dominic Solanke i 2017 til å melde overgang fra Chelsea til Liverpool. Den mest profilerte overgangen i nyere tid var Daniel Sturridge i 2013, mens Fernando Torres som kjent gikk motsatt vei to år tidligere. 

Interesse fra flere

Jones legger imidlertid til at det er et stykke igjen før man kan føle seg trygg på at Mount blir Liverpool-spiller. For det første er det ikke helt utenkelig at han blir i Chelsea - det avhenger av hva som skjer når klubben finner seg en ny manager. Mount har som kjent bare ett år igjen av kontrakten til sommeren, og så langt har det ikke vært noe gjennombrudd i forhandlingene. 

Det skal også være interesse fra andre klubber, blant annet Manchester United, mens det også har blitt snakket om en gjenforening med Thomas Tuchel, som nå jobber i Bayern München.

Overganger mellom Liverpool og Chelsea

Fra Chelsea

/7-1967 Tony Hateley £96 000
/2-1987 Nigel Spackman £400 000
/7-2010 Joe Cole bosman
/1-2013 Daniel Sturridge £12M
/9-2013 Victor Moses lån
/9-2014 Rhian Brewster (skolegutt)
/7-2017 Dominic Solanke kompensasjon
/7-2018 Isaac Christie-Davies bosman

Til Chelsea

/7-1938 Alf Hanson £7 000
/7-2010 Yossi Benayoun £6M
/1-2011 Fernando Torres £50M
/8-2011 Raul Meireles £12M

Kilde: Jonny Stokkeland/LFC Official Archives

Hos Chelsea verdsettes Mount til 70 millioner pund, men om noen er villig til å bla opp den summen gjenstår å se. 

Jürgen Klopp sies å være en stor fan av Mounts arbeidskapasitet, intelligens og evne til å spille i flere posisjoner, og i tillegg har han veldig gode tekniske egenskaper. Men interessen fra Liverpool skal ikke være noe nytt. 

«De har beundret spilleren i lang tid - de var nære å signere ham som en U16-spiller da Michael Beale, nåværende Rangers-manager og tidligere akademitrener i Chelsea, var i klubben, og mener alderen, erfaringen og egenskapene er ideelt i det som vil være en sommer med fornyelse i Klopps lag».