«Det hintes om at det dyreste transfervinduet i Fenway Sports Group-æraen står for døren»

Men identiteten til den nye sportsdirektøren forblir fortsatt et mysterium.

Jürgen Klopp dro kanskje en spøk når han sa at han var «den siste gjenlevende» på mandag, etter at et par Premier League-managere til fikk sparken. Men det sier mye at så mange klubber har følt seg tvunget til å sparke sine managere i sluttfasen av sesongen, og to av klubbene som har sparket sine managere – Chelsea og Tottenham – ligger i det samme sjiktet som Liverpool.

I motsetning til Graham Potter og Antonio Conte har selvsagt Klopp en nyere historie der han har hentet store trofeer til sin nåværende arbeidsgiver, som verner ham mot en lignende skjebne. I tillegg til at han har vunnet alle trofeer som vinnes kan, har han også vært svært nære i ligaen og Champions League flere andre ganger, noe som vitner om den utrolige stabiliteten han har brakt med seg siden han rocket opp Anfield i 2015.

Klopp er ikke helt fri for skyld

Likevel er tyskerens egen underprestering denne sesongen like ille som den til Conte og Potter, og han er ikke helt fri for skyld. Selv om vi tar med i beregningen at det ikke ble investert i midtbaneforsterkninger, flere skadekriser, og den fysisk utmattende kvadrupeljakten i fjor, burde ting trolig likevel ikke gått så dårlig som dette.

Liverpool har gått fra å være helt i toppen til en åttendeplass – det er et for stort fall for en klubb med så mye talent til sin disposisjon. Men manageren tror at utskiftningene av personell som er planlagt til sommeren vil være nok til at resten av troppen plutselig vil være tilbake på sitt beste igjen. Ærlig talt, så må det bli slik dersom han ønsker å fortsette i jobben.

Det er i det minste lovende å høre kilder nær klubben hinte om at det dyreste transfervinduet i Fenway Sports Group-æraen står for døren. Likevel, selv om det er viktig å bruke store penger etter år med nøysomhet, er det også avgjørende at de røde bruker pengene lurt.

Derfor blir utnevnelsen av en ny sportsdirektør en nøkkel i endringene som skal gjøres i sommer, og som Klopp forventer skal bidra til å snu den negative trenden. Du hører ingen som hvisker i korridorene om mulige kandidater. Liverpool holder kortene så tett til brystet at det kan tyde på at de allerede har fått tak i sin mann.

KOMMER IKKE: Paul Mitchell blir ikke ny sportsdirektør i Liverpool.

KOMMER IKKE: Paul Mitchell blir ikke ny sportsdirektør i Liverpool.

Ryktene om at Dave Fallows blir sportsdirektør stemmer ikke

Det eneste vi vet så langt er at de planlegger å fylle rollen med noen utenfra. Ryktene om at sjefsspeider Dave Fallows vil bli forfremmet er skivebom. Noen påstår fortsatt at Fallows ligger an til å få rollen i et omstrukturert rekrutteringsteam, men uansett hvordan dette måtte bli seende ut, så er det sikkert at den erfarne sportsdirektøren som klubben vil ha kommer utenfra.

Identiteten til den nye mannen forblir fortsatt et mysterium. Det eneste vi kan slå fast nå er hvem som ikke vil få jobben. Monacos Paul Mitchell er allerede utelukket, og vi kan eksklusivt avsløre i denne spalten at kilder nær RB Salzburgs Christoph Freund også opplyser at han ikke har hatt samtaler med Liverpool.

Det som er sikkert er at uansett hvem som får rollen, så vil vedkommende umiddelbart få et enormt press på seg til å levere storfisker på transfermarkedet. Mislykkes man på den fronten vil det lede til flere svake resultater, og den nye sportsdirektøren vil da bli konfrontert med den vanskelige avgjørelsen hvorvidt manageren skal lide samme skjebne som sine Premier League-kolleger eller ei.