Klopp innrømmer at det er tidligere bragder som gjør at han sitter trygt

– Det ville vært annerledes om dette var min første sesong, sier Jürgen Klopp.

Søndag fikk de to Premier League-managerne Brendan Rodgers og Graham Potter sparken av henholdsvis Leicester og Chelsea, og tolv managere har nå mistet jobben denne sesongen. Jürgen Klopp er på sin side den lengstsittende manageren i ligaen, og han har sett utallige kolleger komme og gå i løpet av syv og et halvt år på Anfield. 

Bruno, som er ansatt på midlertidig basis i Chelsea etter Potter, blir den åttende manageren som prøver seg mot Klopp i London-klubben, og den tredje på under et år. Klopp sitter på sin side fremdeles tilsynelatende trygt, til tross for at laget hans har underprestert kraftig denne sesongen og kun kommer til å ha Community Shield fra juli å vise til av trofeer. 

– Elefanten i rommet fra deres ståsted er hvorfor jeg fremdeles sitter her i denne gale verden. «Last man standing», sa Klopp da han møtte pressen før tirsdagens oppgjør på Stamford Bridge.

Gamle meritter gir arbeidsro

Både i toppen og bunnen og tabellen har det vært managerbytter denne sesongen. Antonio Conte måtte gå fra Tottenham i forrige uke, mens det i nedrykksstriden har vært en rekke avsgjedigelser. Klopp viste også til at Julian Nagelsmann fikk sparken i Bayern München til tross for at laget slo ut PSG av Champions League og bare lå poenget bak Dortmund i Bundesliga. 

– Nå har det vært tolv sparkinger i Premier League denne sesongen. Et forferdelig tall, sa Klopp, som likevel la til at det er sånn det er å jobbe som manager i Premier League.

– Noen klubber underpresterer, og vi er en av dem. Vi vet hvor mye det har å si for økonomien å unngå nedrykk, og det samme er det med tanke på kvalifisering til Champions League. Forventningene er der, med rette, og hvis du ikke oppnår dem må du ta konsekvensene, sa Klopp.

På spørsmål om han selv frykter for jobben, var svaret følgende:

– Nei, men det tror jeg ikke Graham var heller.

– Det er ingen grunn til å være redd. Jeg er her for å levere, ikke for å være en talisman eller å pryde veggmalerier på bygninger. Jeg er her for å levere, og tenker ikke på noe annet. Jeg vet at jeg sitter her fordi det vi har prestert tidligere, og ikke denne sesongen. Jeg liker ikke at jeg må lene meg på det. Det ville vært annerledes om dette var min første sesong, sa Klopp, som la til at han er like motivert og dedikert som før i jobben.

Må skjerpe seg

Tyskeren forventer at Chelsea-spillerne kommer til å gjøre det som ofte skjer når en manager forsvinner, nemlig å spille med fornyet energi og et mål om å vise seg fra en bedre side. 

Det ønsker han også å se fra eget lag, etter at de røde fikk juling av Manchester City på Etihad lørdag. Klopp beskrev første omgang som ok, men den andre som elendig, på mandagens pressekonferanse. 

– Vi kan ikke fortsette å spille som vi gjør fra tid til annen. Det holder ikke. Jeg er veldig skuffet over at det skjer, men det har skjedd og nå må vi finne veien ut av det, sa manageren.

Han kunne for øvrig opplyse at tirsdagens kamp kommer for tidlig for Thiago og Luis Diaz, selv om begge nå er tilbake i full trening.