Har med seg et enormt banner til Anfield – nå vil de få slutt på syngingen

Tilreisende fra Nottingham vil ta kraftig avstand fra synging og harselering med Hillsborough.

Selve kampen og semifinalen er glemt og har ingen betydning, men da Liverpool spilte semifinalen på Hillsborough i 1989 der 97 mennesker mistet livet, var det Nottingham Forest som var motstander den dagen.

Derfor var det både skuffende og litt overraskende at en også på City Ground i oktober kunne høre harselering med tragedien fra tribunene. Ian Doyle i Liverpool Echo og James Pearce i The Athletic rapporterte at «Always the victims» tidlig kunne bli hørt i oppgjøret – og at den stadig ble sunget.

Manchester City og Chelsea har nylig kommet med pressemeldinger og beklaget syngingen fra sine tribuner, så temaet er veldig aktuelt. Nå tar en gruppe Nottingham Forest-supportere grep for at det ikke skal komme noe slikt fra deres borteseksjon på Anfield.

Stort banner

På lørdag vil en kunne se et stort banner i borteseksjonen på Anfield, der det står «Respect the 97 – Solidarity with survivors – No to tragedy chanting». Oversatt «Respekter de 97 - solidaritet med de overlevende - nei til synging om tragedier».

På Twitter har det i morgentimene torsdag kommer en tråd om banneren og om grunnene bak. 

«Vi er en gruppe med supportere som følger Forest hjemme og borte, som alle var på Hillsborough, og vi har alle våre personlige historier og minner fra den skjebnesvangre dagen i 1989. Vi har vært stolt over atmosfæren vi Forest-supportere har skapt hjemme og borte denne sesongen, og rosen vi har fått fra motstanderlags supportere for det».

«Den eneste nedturen var syngingen av Always the Victims fra noen av supporterne våre i kampen mot Liverpool på City Ground i oktober. Vi vet at noen av våre supportere sier at dette ikke handler om Hillsborough, men bibetydningen er ubestridelig, og enten det er med vilje eller ikke, forårsaker det dyp fornærmelse og gjør folk opprørt, ikke bare familiene og vennene til de 97 og Liverpools fanbase, men også de mange Forest-supporterne som ble rammet av det de så den dagen».

«Vi følger at vi må ta et standpunkt, og vise vår støtte til de som har lidd nok. Derfor vil vi løfte dette banneret i borteseksjonen i det sjette minutt på lørdag. Respect the 97 – Solidarity with survivors – No to tragedy chanting, og vi ber våre medsupportere om å bli med oss på et minutts applaus samtidig. Etter det - la oss gjøre det vi kan best - støtte laget høylytt og stolt, og droppe all harselas med tragedien».

Gruppen skal også legge blomster ved minnesmerket etter Hillsborough, og det skal også Nottingham Forest gjøre offisielt som klubb, en time før avspark. The Athletic har møtt personene bak banneren, og har laget en større reportasje som nå ligger åpen. Den finner du her.

Liverpool - Nottingham Forest spilles lørdag kl. 16.00, og vises på TV3+ og Viaplay.