Spennende spillere kan bli tilgjengelig fra klubbene som rykker ned

Det kan være noen kupp å finne etter at Premier League-sesongen er over.

Sjelden har nedrykksstriden i Premier League vært så åpen som den er denne sesongen. På et tidspunkt var hele ni lag virkelig i faresonen for å rykke ned til Championship, men nå ser det ut til at spesielt fem lag har mest grunn til å skjelve. 

Under streken ligger for øyeblikket Nottingham Forest, Leicester og Southampton, mens Leeds og Everton er de to lagene som står i størst fare for å bli tatt igjen. 

Supercomputeren til Opta og Fivethirtyeight spår at det blir Everton som må ta turen ned sammen med Forest og Southampton, men så tett det er nå, kan det meste skje i bunnstriden. 

Skulle tabellen ende som den gjør for øyeblikket, kan det være noen kupp å vurdere for Liverpool i sommer for spillere som av de fleste regnes som for gode for Championship. 

Maddison ettertraktet

Den største stjernen og kanskje mest ettertraktede spilleren hos klubbene som for øyeblikket ligger under streken, er nok Leicesters James Maddison, som har vært strålende etter overgangen fra Norwich i 2018. 

Leicester er i økonomiske problemer og vil trolig bli tvunget til å selge mange spillere om de må ta den tunge turen ned, og ettersom Maddison bare har ett år igjen av kontrakten, vil nok et salg være uunngåelig. 

Southampton er laget som ligger helt på bunnen av tabellen, og det begynner å se vanskelig ut for dem å holde plassen. The Times trekker frem de unge spillerne Romeo Lavia, Armel Bella-Kotchap og Mohammed Salisu som spennende for klubber i Premier League dersom de skulle ta turen ned. 

Hos Leeds, som ikke akkurat imponerte mot Liverpool tidligere denne uken, finner vi de to amerikanerne Tyler Adams og Brenden Aaronson, to spillere som er i ferd med å tiltrekke seg interesse fra klubber høyere opp på tabellen.

En suksessformel

Å kjøpe spillere fra klubber som rykker ned til nivå to høres kanskje ikke på papiret ut som den beste ideen for et lag som har ambisjoner om å kjempe med de beste i verden. Men Liverpool har flere ganger vist at det kan være en suksessformel. 

Fire år på rad hentet de røde spillere fra klubber som rykket ned, og alle kan sies å ha en viss grad av suksess. Danny Ings, som kom fra Burnley i 2015, fikk aldri en lysende karriere på Anfield, men ble solgt videre med bra overskudd. 

Året etter kom Gini Wijnaldum til Merseyside fra Newcastle, og han ble en trofast tjener i glansdagene under Klopp. Det samme ble Andy Robertson, som fremdeles er en meget viktig spiller i klubben. Xherdan Shaqiri, som ble hentet fra Stoke i 2018, gjorde også sakene sine fra før han dro for snart to år siden. 

Kanskje får vi en liknende historie i sommer?