James Milner opp på tredjeplass på topplisten

Har bare to spillere over seg i Premier League-æraen.

James Milner fortsetter å klatre på topplistene, og innhoppet i tirsdagens bortekamp mot Chelsea gjør at han nå nærmer seg å bli den spilleren med flest kamper i Premier League-æraen. 

Han har nå spilt 610 kamper i Premier League og er med det nummer tre på listen. Tirsdag klatret han forbi Frank Lampard, og nå har 37-åringen 22 kamper opp til Ryan Giggs og 43 kamper opp til Gareth Barry. 

Skulle Milner forlenge kontrakten med Liverpool til sommeren, er det ikke helt utenkelig at han er på toppen av denne listen når vi kommer til slutten av 2023/24-sesongen.

På flere topplister

Milner er også inne topp ti på listen over de med flest målgivende pasninger i Premier League-æraen. Veteranen er på niendeplass med 87 målgivende. Her vil han imidlertid ikke ha mulighet til å nå opp til toppen, der Giggs er med 162 målgivende. 

Målgivende pasninger i Premier League
(Topp ti)

162 - Ryan Giggs
111 - Cesc Fabregas
103 - Wayne Rooney
102 - Frank Lampard
99 - Kevin De Bruyne*
94 - Dennis Bergkamp
93 - David Silva
92 - Steven Gerrard
87 - James Milner*
80 - David Beckham

*fremdeles aktiv i Premier League

Milner har i løpet av tiden i rødt også blitt den nest eldste utespilleren til å spille en Premier League-kamp for Liverpool.

Kun én spiller ligger over Milner i alder, og det er Gary McAllister. McAllister var 37 år og 136 dager gammel da han spilte sin siste ligakamp for Liverpool mot Ipswich Town i mai 2002.

Dersom Milner får spilletid i Liverpools siste Premier League-kamp for sesongen – mot Southampton på St Mary’s den 28. mai – vil han være 37 år og 144 dager gammel.