– Vi må komme oss gjennom dette

Jürgen Klopp erkjenner at ting ikke går på skinner for Liverpool, men er innstilt på å kjempe seg gjennom den tunge perioden.

En målløs forestilling på Stamford Bridge var ikke medisinen Jürgen Klopp trengte etter det stygge tapet for Manchester City i helgen. Poengdeling betyr at det begynner å bli alvorlig langt frem til en Champions League-plass. 

– Vi må komme oss gjennom dette. Det er slik livet er. Vi skal kjempe for å snu dette, sa Liverpool-manageren etter kampen i London.

– I fjor spilte begge disse lagene i to finaler, og de spilte to av de beste 0-0-kampene jeg har sett. I kveld var det to lag blottet for selvtillit som virkelig kjempet. Det er greit med poengdeling, og jeg så mye bra. Vi viste stor vilje til å kjempe, og må bare stå på videre.

Klopp stilte med en nykomponert forsvarsrekke bestående av Joe Gomez, Ibrahima Konate, Joel Matip og Kostas Tsimikas, etter å ha benket sine faste sidebacker, Andy Robertson og Trent Alexander-Arnold, mens Virgil van Dijk måtte stå over kampen med sykdom.

– Vi slet med å sette forsvarslinja til å begynne med, og måtte endre på ting tre ganger. Ballene som ble slått bak oss var vanskelige, men vi kom til hektene igjen, og kom bedre med i kampen.

– Midtbanen hang godt sammen. Vi hadde noen sjanser på topp. Det var ikke spektakulært, med det var et steg i riktig retning. Det er hva vi må gjøre. Ta steg. Noen ganger små steg.

– Vi må ha disse sjansene. Jeg er ikke skuffet over det. Chelsea scoret to ganger, men begge målene ble annullert. 

– Noen av spillerne trengte en pause

– Vi kan ikke snakke om scoringer om vi ikke tar poeng. Vi skal ikke gi opp. Vi skal kjempe. Vi kan snakke mye, men vi må vise det. Vi så et steg i riktig retning i kveld, og noen av våre spillere trengte en pause.

Mohamed Salah, Cody Gakpo og Harvey Elliott var andre spillere som Klopp vraket fra startoppstillingen i kveld. I tillegg til Robertson kom de to førstnevnte innpå i andre omgang, mens Elliott ikke en gang var i troppen. 

Klopp uttalte at han er sikker på at Virgil van Dijk vil bli friskmeldt i tide til å kunne spille helgens kamp mot Arsenal.