Klopp forventer en reaksjon både fra Chelsea-spillerne og sitt eget mannskap

Jürgen Klopp forbereder seg på det som ofte skjer når en manager har fått sparken.

Vi har sett det gang på gang. Når en manager sparkes, vil ofte spillerne på laget som er på jakt etter en ny manager ta seg sammen og levere noen gode kamper. Dette er også Jürgen Klopp forberedt på, når han gjester Stamford Bridge tirsdag kveld, bare to dager etter at Graham Potter fikk sparken som Chelsea-manager.

Chelsea tapte 2-0 for Aston Villa hjemme på Stamford Bridge i helgen, mens Klopps eget lag kommer fra en bedrøvelig forestilling og et klart 4-1-tap for Manchester City på Etihad.

Under sin pressekonferanse mandag fikk Klopp spørsmål om managersparkingen i Chelsea vil påvirke kampen.

– Kanskje får vi den vanlige reaksjonen når en manager får sparken. Jeg vet ikke. Dere har fortalt meg at trenerstaben blir værende. Selv har vi kun en treningsøkt i dag, men av restitusjonshensyn kan vi ikke drive med intense ting verken mentalt eller fysisk, så det blir mest samtaler, svarte Klopp.

– Jeg er ganske sikker på at Chelsea-spillerne ønsker å vise en reaksjon, som man alltid ønsker i slike situasjoner. Det kommer de definitivt til å gjøre. Vi så det i kampen mellom Bayern og Dortmund i helgen. Det kom en reaksjon der på managerbyttet. Slik er det ofte.

Tror det blir mye av det samme

Klopp ble også spurt om hvordan han tror Chelsea kommer til å stille under den midlertidige manageren Bruno Saltor.

– Foruten reaksjonen som trolig vil komme, vil de kanskje rotere litt på laget. Kante er tilbake, og også andre spillere som har vært skadet, som Mason Mount. Han var på benken for første gang igjen i helgen, og kan komme til å spille. De kan også forandre spillesystem. Jeg vet ikke. De har forandret system i løpet av sesongen, men jeg forventer egentlig at det blir ganske likt deres siste kamper.

Klopp fikk også spørsmål om behovet for en respons fra hans eget lag.

– Det trenger vi virkelig. Det var en veldig merkelig kamp mot Manchester City. Vi spilte en ok førsteomgang, men en helt forferdelig andreomgang. Vi har sagt det til spillerne; det som skjedde var uakseptabelt. Nå må vi sørge for at vi er klare til å møte Chelsea.

HAR MYE Å HEVNE: Liverpool ble rundspilt av Manchester City i andre omgang på Etihad, og skal forsøke å reise kjerringa på Stamford Bridge tirsdag kveld.

HAR MYE Å HEVNE: Liverpool ble rundspilt av Manchester City i andre omgang på Etihad, og skal forsøke å reise kjerringa på Stamford Bridge tirsdag kveld.

– Jeg er klar til å levere varene. Det er jeg 100 prosent sikker på. Vi kan ikke fortsette å spille slik som dette fra tid til annen. Det er ikke lov. Jeg er veldig skuffet over at vi gjør ting som dette, men det skjedde, og nå må vi finne en vei ut av dette. Det er hva vi jobber med konstant. 

– Guttene er gode mennesker, og de ønsker definitivt å komme med en reaksjon. Den korte restitusjonstiden er et problem. Akkurat nå aner jeg ikke hvem jeg kan stille med. Vi ønsker å vente så lenge som mulig med å ta disse avgjørelsene, slik at guttene får så mye restitusjon som mulig før vi bestemmer oss. Men vi kommer definitivt til å gjøre endringer på laget. Det må vi gjøre. Vi må benytte oss av den muligheten. Det er bare to døgn mellom kampene, og vi skal reise til London og bo på hotell frem til avspark.

Liverpool er ubeseiret på sine fire siste besøk på Stamford Bridge. Disse kampene har gitt to seiere og to uavgjortkamper. Siste tap der var i mai 2018. Dette representerer Liverpools lengste ubeseirede kamprekke borte mot Chelsea siden desember 1989. Liverpool har aldri i hele klubbens historie gått fem bortekamper på rad ubeseiret mot London-laget. 

De røde har bare tapt to av de siste tolv kampene mot Chelsea, og har vunnet seks av disse. Oppgjøret på Anfield i januar endte målløst, og dette var den femte strake kampen hvor de to lagene sto likt både etter normal tid og ekstraomganger. Liverpool måtte som kjent ha straffespark-konkurranser for å slå Chelsea i de to nasjonale cupfinalene i fjor.

Chelsea - Liverpool spilles på Stamford Bridge tirsdag kveld klokken 21.00, og blir vist direkte på V Sport PL og Viaplay.