Klopp vil snakke med Salah om han skal fortsette med straffeansvaret

Mohamed Salah har bommet på to straffespark på rad.

For Liverpool har Mohamed Salah scoret på 24 straffespark, og var i flere år sikker som banken fra 11 meter. Etter flere år uten bom, misbrukte han to straffer før jul forrige sesong – og nå har han brent de to siste i kampene mot Bournemouth og Arsenal.

Det oppsiktsvekkende er at han faktisk ikke har truffet mål på noen av de to siste forsøkene. Det er ikke slik at han har en spesielt dårlig sesong tallmessig, med 24 mål og 11 målgivende på 42 kamper til nå, men akkurat fra 11 meter kan det være grunn til bekymring.

Liverpool måtte vente et år mellom straffene i Premier League, og kanskje er det grunnen til at han ikke lenger er like sikker – men hva skjer neste gang dommeren peker på straffemerket?

Samtale med Klopp

Paul Joyce i The Times rapporterer at Jürgen Klopp og Salah skal ha en samtale rundt straffene, og finne ut om egypteren skal fortsette som klubbens faste straffetaker.

Det er flere kandidater til å overta det ansvaret dersom Salah skulle få en pause.

Fabinho, som har scoret på 24 av de 25 straffesparkene han har tatt i løpet av sin seniorkarriere, er en åpenbar kandidat. Brasilianeren har scoret på de 15 siste straffesparkene han har tatt, inkludert alle tre han har tatt for Liverpool. Det siste av disse tok han som nevnt mot Watford i april i fjor. De to første tok han i januar i fjor.

James Milner er for øyeblikket Liverpools andrevalg som straffeskytter, bak Salah, men veteranen er som kjent ikke fast inventar i startoppstillingen lenger, og er også på utgående kontrakt. Visekapteinen har bare startet elleve kamper denne sesongen, mens han har fått hele 23 innhopp fra benken. Milner har scoret på 19 av sine 21 straffespark for klubben, sett bort fra straffespark-konkurranser.

En annen kandidat er Darwin Nunez. Han har enn så lenge ikke tatt noen straffespark for Liverpool, men han har scoret på samtlige elleve straffespark han har tatt i sin seniorkarriere. Trent Alexander-Arnold kan være en annen kandidat. Han er dødballekspert, og har scoret på begge straffesparkene han har tatt i straffespark-konkurranser. Virgil van Dijk var også sikker i straffespark-konkurransen mot Chelsea i ligacupfinalen, men bommet på straffespark for Nederland under VM. Cody Gakpo scoret på to straffespark for PSV Eindhoven tidligere i sesongen. Han har scoret på tre av fire straffespark i sin seniorkarriere.


20 av de 23 siste

Siden starten av 2020 har Salah nesten uten unntak vært Liverpools straffeskytter. Liverpools nummer 11 har tatt 20 av lagets siste 23 straffespark.

De første ni av disse satte han i mål. Totalt har han tatt 29 straffespark for Liverpool, om vi ikke teller med straffespark-konkurranser, og han har scoret på 24 av disse. En suksessrate på 83 prosent.

Salah bommet på sitt første straffespark for Liverpool, mot Huddersfield i 2017, men scoret deretter på 17 straffespark på rad, før han bommet mot AC Milan i 2021. Det meste minneverdiget av disse 17 straffesparkene kom i Champions League-finalen mot Tottenham i 2019.

Leeds - Liverpool spilles kl. 21.00, og vises på V Sport PL og Viaplay.