Konaté og Alisson skal forhåpentligvis trene igjen i dag

Det har vært noen smeller og sykdom i troppen den siste uken.

Det er lenge siden Jürgen Klopp har hatt så mange førstelagsspillere tilgjengelig som han har nå, med Luis Diaz friskmeldt og klar og Thiago Alcantara som var tilbake mot Arsenal sist.

Thiago skal nå være klar for å starte, mens Luis Diaz endelig skal få sitt comeback etter seks måneder på sidelinjen. Klopp antydet at han trolig vil starte på benken, selv om han har vært veldig god på trening.

Men det har ikke vært en uke helt uten problemer for Klopp, og på onsdag kunne vi se at Alisson Becker, Naby Keita og James Milner manglet på treningsbildene. På fredagens pressekonferanse fortalte Klopp at Ibrahima Konaté også hadde vært borte fra trening.

– Vi har hatt noen problemer denne uken. Ibou (Konaté) kunne ikke trene på to dager, men bør være tilbake i dag forhåpentligvis, sa Klopp.

– Alisson trente ikke på to dager, men kan være tilbake i dag og trene individuelt. Vi har hatt litt sykdom, noen smeller og problemer, og forhåpentligvis får vi ikke flere.

Fem-seks førstelagsspillere utenfor troppen

I en kamptropp i Premier League er det 20 spillere. 11 på banen og 9 på benken. Med Liverpools skadesituasjon nå er det flere som vil måtte bli igjen på Merseyside når laget setter kursen mot Yorkshire og Leeds.

– Dersom alle er klare, så tror jeg vi har fem-seks spillere som ikke kan være med i kamptroppen. Det er mye, og de trener alle bra. Dersom noen ikke kom kunne de gitt meg en enkel avgjørelse, men det er ingen enkel avgjørelse om hvem som ikke får være med. Det er tøft for noen av guttene, men veldig bra for oss. En situasjon vi ikke har hatt tidligere, og som er positiv, sa Klopp.

Klopp forteller at dette har vært en uke der han har vært en god gammeldags trener igjen. I motsetning til de foregående sesongene har dette blitt en vår der Liverpool får god tid mellom kampene.

– Selvsagt er det annerledes. Vi kan gå gjennom alt i fotballen. Det defensive og det offensive. Vi kan jobbe med avslutninger, utholdenhet, vi kan gjøre omtrent alt på en så lang uke der vi har så god tid til å trene.

– Vanligvis, med en kort uke, så bruker du tiden på restitusjon mesteparten av tiden, og må gi informasjon på møter. Det er en enorm forskjell. Dette er en uke der du blir en trener igjen, og ikke bare en manager som velger laget, setter opp taktikken og slike ting. Du må jobbe som en skikkelig trener, og jeg liker det godt, sier Klopp.

Leeds - Liverpool spilles mandag kl. 21.00, og vises på V Sport PL og Viaplay.