– Liverpools aldrende tropp var oppe til diskusjon sommeren 2021

Det skal ha vært uenigheter i Liverpools rekrutteringsavdeling.

Sommeren 2021 skal flere i Liverpools mye roste rekrutteringsavdeling ha tatt opp at gjennomsnittsalderen på troppen var i ferd med å gå bort fra det som var den «beste fotball-alderen», skriver Melissa Reddy i Sky Sports

De følte at nye kontraktsforlengelser ikke var den beste strategien for en gruppe spillere som hadde spilt sammen i mange år, der en krevende spillestil har kostet både for hode og kropper. Kjernen i Liverpools lag trengte nytt blod rundt seg, og en fornyelse for å bli et nytt storlag, skriver hun videre – men at klubben valgte å se bort fra å løse sitt største problem.

Siden 2021 har Michael Edwards forlatt som sportsdirektør, Julian Ward går av til sommeren, og det samme gjør Ian Graham, uten at Reddy nevner navn på hvem som skal ha vært uenig i klubbens strategi.

For oppslukt i Bellingham?

Tirsdag denne uken sprakk nyheten om at Liverpool ikke lenger var med i kampen om Jude Bellingham. En spiller de har jaktet i lang tid, og som har gått utover to overgangsvindu der de røde har valgt å ikke kjøpe en ny midtbanespiller fordi de ikke ville hente en spiller som kunne komme i veien for 19-åringen, både økonomisk og i posisjon på banen.

De røde forsøkte å kjøpe den franske midtbanespilleren Aurelien Tchouameni i fjor sommer, men han valgte Real Madrid. Den gang skal Ryan Gravenberch fra Ajax ha vært på listen, men da Tchouameni røk, var Gravenberch allerede klar for Bayern München. Nederlenderen har ikke slått til på Allianz Arena, og nevnes igjen som et mulig overgangsmål nå.

De røde kommer til å miste Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain denne måneden, og James Milner har heller ikke signert ny kontrakt. Jordan Henderson vil være 33 år før neste sesong sparkes i gang, Fabinho har hatt en svak sesong og blir 30 til høsten, mens Thiago Alcantara ble 32 denne uken og har fortsatt sine problemer med å holde seg frisk.

De røde vil trenge flere i denne posisjonene, og etter nyheten om Bellingham har det virkelig eksplodert på ryktebørsen. Disse navnene nevnes ofte: Mason Mount (Chelsea), Declan Rice (West Ham), Moises Caicedo (Brighton), Alexis Mac Allister (Brighton), Nicolo Barella (Inter), Ryan Gravenberch (Bayern), Matheus Nunes (Wolverhampton), Conor Gallagher (Chelsea), Alex Scott (Bristol City), Joao Palhinha (Fulham), Luka Susic (RB Salzburg), Youri Tielemans (Leicester City) og James Maddison (Leicester City).

Leeds - Liverpool spilles mandag kl. 21.00, og vises på V Sport PL og Viaplay.