Mount var i samtaler med Boehly før helgen

Chelsea håper fortsatt å beholde midtbanespilleren.

Frem til nå har mye tydet på at Mason Mount kommer til å forlate Chelsea i sommer, og at Liverpool er en av de klubbene som er mest interessert i å hente 24-åringen. Men London-klubben har ikke gitt opp å beholde spilleren som har gått gradene i Chelsea helt siden han var seks år. 

David Ornstein i The Athletic skriver nå at Chelsea-eier Todd Boehly har tatt saken i egne hender i et forsøk på å få Mount til å bli værende i Chelsea. Amerikaneren skal der ha gitt uttrykk for at han ser på Mount som en veldig viktig spiller. 

«Dialogen har internt i Chelsea blitt sett på som positiv, og der det tidligere virket helt sikkert at han kom til å forlate klubben, er det ikke nå helt utenkelig at han blir», skriver Ornstein.

Ikke blant de best betalte

En av grunnene til at Mount vurderer å forlate Chelsea til fordel for en rival er at han ikke mener kontraktstilbudene fra barndomsklubben har vært gode nok. Midtbanespilleren sitter nå på 80.000 pund i uken, noe som er langt unna mange av lagkameratene.

PRØVER Å OVERTALE: Todd Boehly har tatt saken i egne hender i forsøket på å beholde Mason Mount.

PRØVER Å OVERTALE: Todd Boehly har tatt saken i egne hender i forsøket på å beholde Mason Mount.

Den kontrakten vil det bare være ett år igjen av når vi skriver slutten av juni, men vi trenger ikke nødvendigvis vente så lenge før vi får en avgjørelse fra Mount om hvor fremtiden ligger, skriver Ornsteins kollega i The Athletic, James Pearce. 

«En endelig avgjørelse for Mounts fremtid var satt til juni, for begge parter ønsker nå å fokusere på sesongavslutningen. Men med tanke på at laget nå er ute av Champions League og har lite å spille for i Premier League, kan samtalene bli fremskyndet», skriver Pearce.

Chelsea er nummer elleve i ligaen med sju kamper igjen å spille, og avstanden opp til Liverpool på sjuende er like lang som den er ned til Everton på nedrykk.

Viktig sommer

Samtidig som Chelsea forsøker å beholde Mount, er det ingen som vet hvem som skal være klubbens hovedtrener neste sesong. Frank Lampard ble ansatt på midlertidig basis etter at både Thomas Tuchel og Graham Potter fikk sparken i løpet av sesongen, men klubblegenden kan nok se langt etter en fast ansettelse. 

Nå er det Mauricio Pochettino som er storfavoritt til å ta over, men Chelsea har også andre ting å tenke på. 

Den elleville pengebruken denne sesongen har ført til at klubben har havnet i problemer med tanke på å innfri Financial Fair Play-kravene. Chelsea er rett og slett nødt til å selge spillere før vi går inn i juli måned, og Mount er en av de som trekker interesse. 

Også Manchester United, Arsenal og Bayern München skal være interessert i å hente den engelske landslagsspilleren.