Nå flyr Liverpool på formtabellen, mens Spurs sliter tungt

I løpet av april har Liverpool hentet inn åtte av ni poeng på søndagens motstander.

Mye kan endre seg på kort tid i fotball. For noen måneder siden ble søndagens oppgjør mellom Liverpool og Tottenham blinket ut som en mulig «finale» om Champions League-plass.

Nå ser det tungt ut for begge lag å nå den gjeveste turneringa, men stemningen er likevel en helt annen i Liverpool sammenlignet med nord i London.

Hentet inn forspranget

I tidlig april var Tottenham ni poeng foran Liverpool. Nå er de røde kun ett bak.

Over de tre siste kampene er det faktisk kun Manchester City og Liverpool som står med full pott (ni poeng). Kun Chelsea (null poeng) er verre enn Tottenham (et poeng).

For øvrig har flere av lagene i bunnen begynt å plukke poeng. West Ham, Bournemouth og Crystal Palace svever høyt på formtabellen.

Tottenham lekker bakover

Målforskjellen for søndagens motstandere er og oppsiktsvekkende, for den er nesten identisk, men motsatt. Jürgen Klopps lag står med 11-4, Tottenham 5-11.

Sist gang Spurs holdt buret rent var i slutten av februar mot Chelsea.

Møtte eierne på et hotell i London

Møtte eierne på et hotell i London

Etter kampen mot West Ham avslørte Jürgen Klopp at han hadde hatt et møte med Liverpool-eier John W Henry ett døgn før kampen.

Nå brenner det et blått lys for Everton, mens Spurs ga Liverpool et ørlite håp

Nå brenner det et blått lys for Everton, mens Spurs ga Liverpool et ørlite håp

Newcastle knuste Everton, mens Tottenham og Manchester United delte poengene.

Trekker vi det ut til de siste fem er det lov å håpe at Klopps mannskap har funnet en sjelden stabilitet. 3-2-0 og 11 poeng er godkjent. For Tottenham ble det kun én seier i samme periode, inkludert poengtap mot bunnlagene Everton og Bournemouth.

Etter å ha vært inne på topp fire de 16 første serierundene har Tottenham havnet i en bølgedal. Liverpools høyeste tabellplassering denne sesongen er 5.-plass.

Søndag 30. april, 17:30, er det klart for Liverpool - Tottenham. Se den på V sport PL/Viaplay.