Nå kan topplagene få mindre av Champions League-potten

UEFA vil gjøre endringer.

The Times skriver at UEFA er ventet å redusere det beløpet som deles ut til klubbene basert på tidligere prestasjoner i europeiske turneringer, i et forsøk på å forhindre at de største klubbene skal få en altfor stor andel av premiepengene i Champion League. 

Med dagens system blir 30 prosent av premiepengene, om lag 527 millioner pund, delt ut til de 32 lagene som deltok i gruppespillet. Det er UEFA-koeffisienten, som regnes ut basert på hvordan man har gjort det de foregående sesongene, som bestemmer hvem som får mest. 

Real Madrid fikk 32 millioner av denne potten, mens Sheriff, som fikk minst, bare fikk en snau million.

Mindre forskjeller

The Times skriver at det er ventet at systemet ikke blir skrotet helt, men at man i samarbeid med den europeiske klubbforeningen ECA vil komme frem til en mer rettferdig distribusjonsmodell, som kan sørge for at de mindre klubbene får bedre forutsetninger.

Et slikt forslag ville kanskje ikke UEFA turt å komme med tidligere, men etter Super League-kollapsen føler de at de har mer makt over toppklubbene.

Liverpool fikk om lag 105 millioner pund for sin deltakelse i Champions League forrige sesong, da de vant alle kampene i gruppespillet og i tillegg tok seg helt til finalen. Real Madrid fikk mest, med 117 millioner pund.