Står med syv strake seiere - men på Anfield pleier Arsenal å få juling

Mikel Arteta vil nyte øyeblikket når Arsenal-laget hans gjester Anfield. Da må de i så fall snu en vond trend.

– Vi nyter det. Vi må nyte det, og vi må gripe muligheten og gå for det. Vi vet at det er en stor utfordring å dra til Anfield og få med seg noe, og det er mange år siden sist vi gjorde det, men laget er motivert av det, sa Mikel Arteta fredag. 

– Det jeg ser er entusiasme, optimisme, og noe vi absolutt trenger, nemlig mot. På søndag skal vi prøve å vinne, sa Arsenal-manageren. 

London-klubben fortsetter å imponere denne sesongen, og godformen ser ikke ut til å avta selv om det drar seg til i tittelkampen. Før møtet med Liverpool står de med syv strake seiere i ligaen, der de to siste har endt med 4-1. 

Men det å vinne på Anfield vil være en stor bragd for Arteta, spesielt om vi ser på historikken og ser litt bort fra hvordan formen til de to lagene er for øyeblikket. 

September 2012

Jürgen Klopp har nemlig aldri opplevd å tape en ligakamp mot Arsenal på Anfield. De seks siste møtene mellom klubbene på Liverpools storstue har endt med hjemmeseier, og i samtlige seks kamper har de røde scoret minst tre mål. 

Vi må faktisk tilbake til september i 2012/13-sesongen for å finne forrige gang Arsenal vant på Anfield. Da var det Lukas Podolski og Santi Cazorla som scoret målene i en 2-0-seier, mens en ung Alex Oxlade-Chamberlain var på banen for bortelaget. 

Liverpool tapte som kjent 3-2 borte mot Arsenal i det omvendte oppgjøret i oktober, og ifølge The Athletic må vi 13 år tilbake i tid for å finne forrige gang The Gunners vant begge møtene med Liverpool i løpet av en ligasesong.

Arsenal topper tabellen fem poeng foran Manchester City og har bare ni kamper igjen å spille. Dermed er de seriemester om de unngår å gi fra seg mer enn fire poeng på de gjenværende kampene, og Arteta mener laget hans er kapable til å gjøre jobben som begynner på Anfield søndag.

– Må være bedre enn forrige sesong

– Vi må bevise at vi er kapable til å dra dit, prestere, holde følelsene i sjakk og gjøre de rette tingene i hvert eneste øyeblikk slik at vi får med oss et resultat, sa han på sin pressekonferanse.

– Vi har spilt noen vanskelige bortekamper, blant annet mot Tottenham da vi vant, og atmosfæren blir ikke mye tøffere enn det, sa han.

Spanjolen virker å være full av selvtillit. 

– Vi må være på vårt beste for å vinne kampen, og bedre enn forrige sesong, da vi åpnet oss opp og lot Liverpool angripe rommene på en veldig komfortabel måte. 

Den kampen endte med 4-0-seier til de røde. Det virker ikke like sannsynlig denne gangen, men vi kan jo håpe. Liverpool - Arsenal spilles søndag klokken 17.30.