Nå vil FA gjøre det enklere for Liverpool å finne «den neste Stefan Bajcetic»

Det engelske fotballforbundet vil omgå Brexit-reglementet ved å innføre et system som tillater at Premier League og Championship-klubbene får signere flere utenlandske talenter.

Det engelske fotballforbundet vil innføre et nytt system som kan føre til at engelske klubber kan sikre seg flere unge utenlandske fotballtalenter.

Fotballforbundet er først og fremst opptatt av å promotere hjemmeavlede spillere, for å sikre rekrutteringen til de engelske landslagene. Men den nye komprosmissløsningen gjør at klubbene blir belønnet for å gi engelske spillere muligheten på førstelaget, ved at de da kan få kjøpe flere utenlandske talenter.

Daily Mail melder at det nye systemet innebærer at Premier League-klubbene kan hente inn så mange som fire utenlandske spillere, uavhengig av hvor mange landskamper eller poeng disse spillerne har i det nåværende systemet.

Premier League-klubbene skal være svært misfornøyde med reglene som ble innført da Storbritannia forlot EU. Før Brexit kunne klubbene hente så mange spillere fra Europa som de selv ønsket, men nå er de bundet til et strengt poeng-basert globalt system som legger sterke begrensninger for muligheten til å sikre seg utenlandske talenter.

Basert på en rekke faktorer, inkludert landskamper og kamper i store ligaer, må spillerne ha minst 15 poeng for å få arbeidstillatelse i Storbritannia.

Klubbene mener at det eksisterende systemet hindrer dem fra å signere spennende unge talenter fra utlandet, og mange klubber har drevet lobbyvirksomhet for å få senket grensen til 12 poeng. 

«Jürgen Klopp har funnet opp Trent Alexander-Arnold 2.0»

Dette skriver avisene:«Jürgen Klopp har funnet opp Trent Alexander-Arnold 2.0»

The Guardian er imponert over hvordan Trent Alexander-Arnold løser sin nye rolle, men etter 2-1 over West Ham er det situasjonen der Thiago landet på ballen med hånden i det 89. minutt som har fått mest oppmerksomhet i engelske aviser.

Innsikt 27.apr 18:01
– Et av mine hardeste hodestøt

– Et av mine hardeste hodestøt

Joel Matip ble matchvinner med sin første scoring på elleve måneder.

Belønner spilletid for engelske spillere

Nå lanserer imidlertid fotballforbundet en annen løsning, som skal erstatte det nåværende systemet. Forslaget går ut på at klubbene kan signere hvilken som helst spiller fra utlandet, uansett alder, som ikke innfrir de nåværende kravene.

Fotballforbundet vil imidlertid beskytte de engelske landslagene, og hvor mange utenlandske spillere hvert lag får hente vil avhenge av hvor mange minutter lagene har gitt i spilletid til engelske spillere foregående sesong.

Dersom engelske spillere har fått over 35% av spilletiden i klubben, kan klubben hente inn fire ikke-kvalifiserte utenlandske spillere. Dersom engelske spillere har fått mellom 30 og 35 prosent av spilletiden, kan klubben hente inn tre utenlandske spillere. 25-30% gir to utenlandske spillere, og 20-25% gir lov til å hente inn en utenlandsk spiller som ikke kvalifiserer ut fra dagens regelverk.

De samme reglene skal gjelde i Championship, mens man i League One og League Two kan hente inn maksimalt to utenlandske spillere som ikke innfrir Brexit-kriteriene.

De siste fem årene har engelske spillere i gjennomsnitt fått 32% av spilletiden i Premier League, men i noen serierunder denne sesongen har dette tallet vært så lavt som 28%. 

Ute på høring hos klubbene

Det engelske fotballforbundet har ifølge Daily Mail sendt forslaget til klubbene, og venter på tilbakemeldinger fra dem. Deretter er planen å sende forslaget til regjeringen for godkjennelse. Dersom de får godkjennelse derfra, håper FA at systemet kan være på plass når neste transfervindu åpner i juni.

– Vi har jobbet hardt for å finne en løsning på dette problemet, som både hjelper klubbene og som støtter engelske talenter. Vi rådfører oss nå med klubbene om denne nye modellen, som vil gi klubbene tilgang til et større utvalg utenlandske talenter, dog i begrensede mengder, og som samtidig gir muligheter for engelske talenter, siteres en talsperson for fotballforbundet.

Stefan Bajcetic var en spiller som Liverpool måtte handle raskt for å få tak i, før Storbritannias Brexit. 

Som et resultat av at Storbritannia forlot EUs marked, ble det bli ulovlig for engelske klubber å hente utenlandske spillere under 18 år. 

Bajcetic ble den siste Liverpool hentet før reguleringene slo inn.

Dette nye systemet som FA nå foreslår vil gjøre det mulig for Liverpool og andre engelske klubber å sikre seg «en ny Bajcetic».

Møtte eierne på et hotell i London

Møtte eierne på et hotell i London

Etter kampen mot West Ham avslørte Jürgen Klopp at han hadde hatt et møte med Liverpool-eier John W Henry ett døgn før kampen.

– Det er nytt for ham, men jeg tror det har virket stimulerende

– Det er nytt for ham, men jeg tror det har virket stimulerende

Jordan Henderson er mektig imponert over hvordan Trent Alexander-Arnold har håndtert sin nye rolle.