– Optimistiske for at de kan få Gravenberch på billigsalg

Liverpool kobles stadig til Ryan Gravenberch.

I 2020 spilte Ryan Gravenberch begge kampene da Liverpool og Ajax møttes i gruppespillet i Champions League.

Allerede den gang var det en spiller som ble nevnt som en de røde hadde interesse for. Tidlig sommeren 2022 kom meldingen om at Bayern München hadde sikret seg midtbanespilleren for 18,5 millioner euro – en sum som potensielt kunne øke til 24 millioner euro.

Nederlenderen, som allerede har 11 kamper for det nederlandske landslaget der han spiller sammen med Virgil van Dijk og Cody Gakpo, fyller ikke 21 år før neste måned. Han har ikke klart å etablere seg på Bayern Münchens lag denne sesongen, og selv om han står med 27 førstelagskamper er det kun blitt 712 minutter på banen – rett i underkant av åtte fulle kamper om en regner om til 90 minutter. Han har kun startet fire ligakamper.

25 millioner pund?

At Gravenberch ikke har slått til i Bayern skal gjøre at Liverpool er optimistiske for at han ikke kommer til å bli så dyr. Ifølge Neil Jones i Goal.com forventer de på Anfield at en avtale kan bli gjort for rundt 25 millioner pund – litt over det Bayern betalte til Ajax i juni i fjor. 

Det var Jonathan Northcroft i Sunday Times, en journalist som vanligvis er til å stole på, som først meldte om Liverpools interesse. Også Melissa Reddy i Sky Sports skriver at Bayern skal være åpne for å selge ham – mens Florian Plettenberg i tyske Sky mener det fortsatt er muligheter for at nederlenderen blir værende på Allianz Arena.

Jones skriver videre at Liverpool har fulgt spilleren lenge, og at hovedpersonen selv er villig til å forlate Bayern for å få mer spilletid. Jürgen Klopp vil trenge flere midtbanespillere denne sommeren, når Arthur Melos låneavtale går ut, Alex Oxlade-Chamberlain og Naby Keita forlater som Bosman-spillere, Fabio Carvalho kan bli lånt ut, og fremtiden til James Milner fortsatt er usikker.