– Stabiliteten har ikke vært vår beste venn denne sesongen

Andy Robertson ønsker å legge 2022/23 bak seg med en god følelse, og den eneste måten å gjøre det på er ved å avslutte sterkt.

Liverpool har sju ligakamper igjen å spille, og ligger på sjuendeplass i Premier League. Det var ikke akkurat situasjonen Andy Robertson så for seg at laget ville befinne seg i mot slutten av april, da seriespillet startet i august.

– Stabiliteten har ikke vært vår beste venn denne sesongen, men nå må vi forsøke å finne den. Det er hva vi må gjøre fra nå av og frem til sesongslutt. Vi må stå på videre, og finne formen igjen foran neste sesong. Vi må forsøke å legge denne sesongen bak oss med en eller annen form for god følelse, og den eneste måten å gjøre det på er ved å avslutte sesongen sterkt. Det er hva vi spillerne virkelig ønsker å gjøre, sier Liverpools venstreback til klubbens offisielle nettside.

– Vi må bare stå på videre, og fortsette å plukke poeng. Vi må fortsette å vinne, og forbedre våre prestasjoner. Spillet har vært relativt bra den siste tiden, noe som er gledelig. Det viktigste er å gjøre det gode spillet om til poeng, noe vi har vært gode til de fire siste kampene. Vi er ubeseiret på disse fire kampene. Mot Arsenal fikk vi en dårlig start, men jeg mener vi burde ha vunnet kampen til slutt. Jeg tror få vil argumentere mot det. De to siste kampene har vi vunnet, og vi må fortsette slik. Vi må bare fortsette å plukke poeng, og se hvor vi ender opp til slutt. Vi har ikke skjebnen i egne hender i forhold til hvor vi ender opp på tabellen. Det eneste vi kan gjøre er å vinne fotballkamper, og stå på videre, og så ser vi etter siste seriekamp hvor vi ender opp.

Konaté et usikkerhetsmoment når leserne skal velge sitt lag mot West Ham

Konaté et usikkerhetsmoment når leserne skal velge sitt lag mot West Ham

Ibrahima Konaté har stått over et par treningsøkter den siste tiden, og Jürgen Klopp er ikke sikker på om franskmannen vil være tilgjengelig for ham til kampen mot West Ham i London.

Velg lag 25.apr 16:30
Klopp med siste nytt om Keita, Firmino og Konaté

Klopp med siste nytt om Keita, Firmino og Konaté

Her er siste skadenytt før kampen mot West Ham.

– De har fått godfølelsen tilbake

Onsdag kveld venter en vanskelig bortekamp mot West Ham i London. De røde har bare vunnet fire bortekamper i Premier League denne sesongen, og kun sanket 16 poeng på 16 bortekamper. Heldigvis er ikke hjemmeformen til The Hammers særlig mye bedre enn borteformen til Liverpool. David Moyes sitt mannskap har bare vunnet seks av 16 hjemmekamper, og sanket 22 poeng på disse.

– Det er alltid vanskelig å møte West Ham. De var i nedrykksstriden en stund, men har klart å komme seg bort derfra takket være gode resultater. De gjør det bra i Europa Conference League, og har en semifinale å se frem til der. Dermed har de fortsatt mye å spille for denne sesongen. Selvtilliten deres vil være høy etter en god prestasjon i Europa. De har fått godfølelsen tilbake med de resultatene de har hatt i det siste, så det blir vanskelig, som alltid. Men vi er godt forberedt, og må forsøke å skape problemer for dem ved å spille vårt beste spill. Klarer vi det, tror jeg vi kan skape trøbbel for alle lag, og det akter vi å gjøre også onsdag kveld, sier Robertson.

– En del av forberedelsene er å studere motstanderen. Du må finne ut hva som er deres svake punkt, og hvor deres styrker ligger. Men til slutt er det opp til oss, og hvordan vi håndterer kampen. Det er vår innstilling og våre prestasjoner som blir avgjørende. Vi har nok egenskaper til å få jobben gjort.

– De siste par kampene våre har vært gode både i form av resultater og individuelle prestasjoner. Vi har holdt et ganske høyt nivå etter at vi endret formasjonen vår litt. Det har gitt oss alle litt annerledes roller. Det har vært fint å bli vant til det. Det er fint å gjøre ting litt annerledes, og prestasjonene våre har vært gode i de par siste kampene, legger han til.

Ti målgivende

Jürgen Klopps mannskap er ubeseiret i de siste fire Premier League-kampene, og har vunnet de to siste, over Leeds og Nottingham Forest. Mot Forest slo Robertson sin tiende målgivende pasning for sesongen, og han håper på flere i kampene som kommer. Sju av assistene har kommet i Premier League. Det er like mange som Mohamed Salah har, og en mer enn back-kollega Trent Alexander-Arnold.

Se høydepunktene fra Liverpool - Nottingham Forest 3-2:

– Vi er inne i en god resultatrekke, som vi skal prøve å holde gående. Livet blir mye lettere når du tar tre poeng. Vi forventer en veldig tøff kamp på onsdag, men vi ser frem til matchen. Forhåpentligvis spiller vi opp mot vårt beste, og tar de tre poengene.

– Seieren over Forest var veldig viktig. Vi håndterte tilbakeslagene vi fikk i kampen bedre enn vi har gjort tidligere i sesongen, og taklet at de utlignet et par ganger. Når du tar ledelsen ønsker du selvsagt å holde på den, så det er noe vi må se på. Men at vi klarte å komme foran tre ganger og ta de tre poengene til slutt, var det viktigste. Det var det vi ønsket å gjøre, slår Robertson fast.

West Ham - Liverpool spilles onsdag kl. 20.45, og vises på Viaplay og V Sport PL1.

Få har gitt 60-årsjubilanten flere rynker i pannen enn Jürgen Klopp og Liverpool

Få har gitt 60-årsjubilanten flere rynker i pannen enn Jürgen Klopp og Liverpool

Under sin tid i West Ham har David Moyes tapt sju av åtte oppgjør med Jürgen Klopps Liverpool.

Innsikt 25.apr 18:58
Liverpool-linkede Ryan Gravenberch uttrykker frustrasjon over egen situasjon

Liverpool-linkede Ryan Gravenberch uttrykker frustrasjon over egen situasjon

Ryan Gravenberch har tatt bladet fra munnen når det gjelder sin fremtid i Bayern München.