Sulten Salah har begynt å se mot 2023/24

Sett bort fra Community Shield blir dette en troféløs sesong for Liverpool. Det gjør Liverpools toppscorer enda mer sulten på suksess.

Mohamed Salah gjorde sitt tolvte ligamål for sesongen da han sendte Liverpool i føringen mot Manchester City på Etihad. Dessverre holdt det verken til seier eller poeng, da City slo hardt tilbake og vant kampen 4-1.

Scoringen førte Salah opp på sjetteplass på toppscorerlisten i Premier League, men egypteren legger ikke skjul på at det irriterer ham mer at Liverpool ikke er med i kampen om ligatittelen enn at han selv henger etter i kampen om toppscorertittelen. Nå ligger alt fokus på å klare å kvalifisere seg for neste års Champions League, foran de elleve siste ligakampene.

– De svake resultatene denne sesongen gjør oss bare mer sultne foran neste sesong. Det har vært en tøff sesong, der vi ikke er med i kampen om trofeene i noen turneringer. Slik er fotballen. Vi må akseptere det. Vi må slå tilbake neste sesong. Det er den beste måten å gjøre det på, slo Salah fast til BT Sport i forbindelse med 4-1-tapet for Manchester City.

Trives mot storklubbene

Scoringen på Etihad førte til at Salah ble den første spilleren i Liverpools historie til å score i fire separate kamper mot den regjerende Premier League-mesteren i samme sesong.

Denne sesongen har han scoret mot Manchester City i ligaen (16. oktober og 1. april) i Carabao Cup (22. desember) og Community Shield (30. juli).

– Jeg forsøker alltid å forberede meg godt til store kamper, sier egypteren.

Sju av ligamålene til Salah denne sesongen har kommet mot City, Tottenham og Manchester United. Altså nesten 60 prosent av målene hans.

Ser vi på karrieren til målmaskinen er det ingen han har scoret flere ganger mot enn Manchester-lagene. Hele tolv ganger har han satt ballen i mål mot United, og elleve mot City. Deretter følger Tottenham (10), West Ham (9), Watford (9), Arsenal (8), Bournemouth (8) og Chelsea (7).

Toppscorere Premier League

1. Erling Braut Haaland, Manchester City 28

2. Harry Kane, Tottenham, 21

3. Ivan Toney, Brentford 17

4. Marcus Rashford, Manchester United 14

5. Gabriel Martinelli, Arsenal 13

6. Bukayo Saka, Arsenal 12

6. Mohamed Salah, Liverpool 12

Chelsea og Arsenal er nå Liverpools to neste motstandere, og de røde skal også møte Tottenham i slutten av måneden. Det hadde passet bra med fem storklubber på rekke og rad i toppen av denne listen når måneden er omme.