«De såkalte mentalitetsmonstrene så mer ut som Spice Boys fra 90-tallet»

Engelsk presse er ikke imponert etter at Liverpool bare har plukket tolv poeng av 42 mulige i sine bortekamper denne sesongen.

Liverpool har sanket færre poeng på bortebane enn bunnlagene Southampton og Leicester. Åtte bortetap er det svakeste Liverpool har levert på utebane siden 2014/15-sesongen, da Brendan Rodgers sin regjeringstid på Anfield gikk mot slutten. Før gårsdagens tap på Etihad var det mer enn to år siden Liverpool sist tapte en Premier League-kamp hvor de scoret først.

Liverpool har gått på stygge bortetap mot Brighton, Bournemouth og Wolverhampton, men Chris Bascombe i Telegraph mener likevel at 4-1-tapet for Manchester City var bunnpunktet i en elendig sesong.

«Dette var ettermiddagen der Klopps såkalte mentalitetsmonstre så mer ut som de såkalte Spice Boys fra midten av 1990-tallet. De var ikke til å stole på, lovet mye, men leverte lite. De fikk supporterne til å drømme om bitene som mangler, som de håper vil gjøre neste sesong bedre», skriver han.

«Forsøkte å spille heavy metal-fotball på ukulele»

Telegraph-journalisten slår fast at alle kan tape for Manchester City i det spillehumøret de var på lørdag, men han mener at Liverpool mangler både formen og spillerne til å kunne matche et City-lag i form. 

«Selv da stillingen var uavgjort så det ut som Klopps lag forsøkte å spille heavy metal-fotball på ukulele», lyder bildebruken til Bascombe.

Han stiller spørsmålet hvorfor Liverpool nå ser ut til å operere i en annen vektklasse enn City. Han slår fast at de røde ble utklasset, og mener det symboliserer hvor dypt Liverpool har sunket på ufattelig kort tid. 

«Liverpool måtte vente i lang tid før de klarte å tette gapet til de rikeste og mektigste klubbene i England og Europa. Nå har de røde falt ned igjen på det nivået de var på før Klopp tok over», utdyper Bascombe.

Telegraph-journalisten mener Liverpool nå må vinne de neste kampene, borte mot Chelsea og hjemme mot Arsenal, for å holde håpet om en topp fire-plassering intakt.

«Jobben Klopp har foran seg i sommer er like stor som da han signerte sin første Anfield-kontrakt», slår Bascombe fast.

En gulf skiller lagene

James Pearce i The Athletic konstaterer i likhet med Bascombe at Liverpool har falt så langt og så raskt at det er blitt en gulf mellom dem og Manchester City.

«På denne tiden i fjor så det ut som de røde kunne vinne alle fire trofeene, mens det nå er overhengende fare for at de ikke kommer med i Champions League, og kanskje ikke i europacupene i det hele tatt», skriver Pearce.

Klopp var ikke i humør til å komme med bortforklaringer etter kampen, og det kan Atheltic-journalisten forstå.

«Dette var den brutale realiteten. Lenge har disse to lagene knivet med hverandre og inspirert hverandre i jakten på trofeer. Det har handlet om små marginer. Nå er det ikke slik lenger. Det er en gulf mellom dem. Tabellen lyver ikke. City dominerer ikke en gang Premier League, men er likevel 22 poeng foran et Liverpool som er nærmere bunnen av tabellen enn andreplass», konstaterer Pearce.

«Du kan spille bra og tape på Etihad. Det skjer. Men du kan ikke kapitulere på denne måten. Det var ikke rart at det var mange tomme seter da Liverpool-spillerne gikk bort for å applaudere de tilreisende supporterne etter kampen. Flesteparten av dem hadde allerede satt kursen hjemover, uten å få med seg poeng på bortebane denne gangen heller», legger han til.

Før dette hadde Liverpool vunnet alle 10 ligakampene hvor de hadde scoret først denne sesongen. Faktisk hadde de røde gått 44 ligakamper (39 seiere og fem uavgjortkamper) uten tap etter å ha scoret først. En kamprekke som strekker seg helt tilbake til februar 2021.

«Problemene kjenner vi fra før. En stort hull på midtbanen, en sideback ute av posisjon og spillere på løp som ikke blir fulgt. Laget mangler grunnleggende organisering, kommunikasjon og lederskap. Det å bli utklasset er en ting, men å bli utkjempet er utilgivelig», skriver Pearce.

Pep Guardiolas lag hadde 75% ballinnehav i andre omgang, og borteformen er sjokkerende.

«Uten de trygge rammene på Anfield blir dette laget febrilsk. Liverpool har bare tatt tolv av 42 mulige poeng på bortebane denne sesongen. Det er mindre en lavt plasserte Southampton og Leicester. Åtte tap på bortebane i Premier League er flest siden 2014/15, da Brendan Rodgers-æraen gikk mot slutten.»

«Uansett hva som skjer de kommende to månedene har Klopp gjort seg fortjent til å forsøke å få skuta på rett kjøl igjen. Oppgaven han står foran ser imidlertid ut til å vokse for hver kamp som går. Liverpool har sluppet inn tre mål eller mer i seks Premier League-kamper denne sesongen. Det er like mange som i de tre foregående sesongene til sammen. Tar man bort de ni de scoret mot Bournemouh og de sju mot Manchester United, har de røde nettet bare 32 mål på 25 ligakamper, noe som tilsvarer 1,28 mål per kamp.»

En realitetssjekk

Oliver Holt i Daily Mail konstaterer at Liverpool holdt følge med Manchester City i første omgang, men fikk en realitetssjekk da de slet etter pause.

«Dette laget holdt følge med City helt inn forrige sesong, og tapte ligaen med ett poeng. Nå er de mye svakere. Det virker som den utmattende kampen mot City forrige sesong tok all energi fra dem, og de er ikke i stand til å kjempe i toppen denne sesongen», skriver han.

«Behovet for store utskiftninger i spillerstallen har aldri vært mer tydelig. Etter å ha blitt feid til side av Real Madrid, og tapt 6-2-sammenlagt, ble de røde igjen ydmyket av en av kandidatene til å vinne Champions League. Nok en gang gikk Liverpool på et flaut tap», skriver Paul Gorst i Liverpool Echo.