Tar oppgjør med upassende sanger om tragedier

Premier League vil nå få slutt på problemet en gang for alle.

Gjennom hele sesongen har vi hørt motstandersupportere synge nedsettende sanger om Hillsborough-tragedien i kamper der Liverpool er involvert, og den siste uken skjedde det både mot Manchester City og Chelsea. 

De involverte klubbene har sammen med Premier League vært ute og fordømt oppførselen til supporterne, men det ser ikke ut til å sørge for at problemet forsvinner. 

Nå skriver The Guardian at Premier League øker innsatsen for å ta et skikkelig oppgjør med upassende sanger om tragedier. 

«En arbeidsgruppe i Premier League, bestående av representanter fra klubber, fotballforbundet, EFL og supporterforeningen, har vært i dialog med politiet og påtalemyndigheten de siste ukene for å diskutere hvilke lovlige midler man kan ta i bruk i kampen mot gjerningspersonene», skriver avisen.

Byrne er med

Premier League sa etter tirsdagens kamp på Stamford Bridge at det nå er en prioritert oppgave å få slutt på syngingen til supporterne, selv om mange frykter problemet bare blir verre og verre. 

Det som gjør det vanskelig å gripe inn for ligaen og forbundet er at sanger om tragedier ikke går inn under kategorien diskriminerende, men det jobbes nå med advokater for å se på en mulig endring. 

Også parlamentsmedlem Ian Byrne fra Liverpool jobber med saken, noe han har gjort i lang tid. 

I tillegg til sanger om Hillsborough-tragedien har også Manchester United flere ganger opplevd at motstandersupportere har sunget om flyulykken i München i 1958. 

Søndag blir det en markering på Anfield før kampen mot Arsenal i forbindelse med at det nå er 34 år siden tragedien på Hillsborough.