– Vi må spille bedre fotball og bli mer stabile

Jürgen Klopp tror ikke det skal for mye til å finne tilbake til borteformen fra glansdagene.

Liverpool er for øyeblikket inne i sin verste borteform på 30 år i Premier League. Poengfangsten på fremmed gress har bare vært et gjennomsnitt på 0,87 per bortekamp, og kun tre av 15 kamper er vunnet. 

Der hjemmeformen er i nærheten av å være det den har vært i mange år under Jürgen Klopp, er det borte at laget har sviktet denne sesongen. Det fører til at det nå bare er et syltynt håp om topp fire og Champions League neste sesong.

– På hjemmebane har vi klart å skvise ut resultater uten å spille på vårt beste. Der har vi støtten fra supporterne, noe som utgjør en forskjell. Men generelt må vi spille bedre fotball og bli mer stabile, sier Klopp i et intervju med Sky Sports i forbindelse med mandagens kamp mot Leeds. 

Etter tap borte mot nedrykkskandidatene Nottingham Forest, Wolves og Bournemouth, og uavgjort mot Crystal Palace og Everton, er det mye å rette opp i når Klopps menn gjester Elland Road mandag kveld. 

Marginer

Leeds er det eneste laget som har klart å slå Liverpool på Anfield i ligaen denne sesongen, og det var en av flere kamper som har illustrert at det har haltet mye for de røde. Men Klopp mener også det har vært noen gode kamper på veien.

– Vi har hatt mange gode kamper i Champions League og noen veldig gode i Premier League. De har stort sett vært på hjemmebane, men vi har hatt noen gode bortekamper også, der vi ikke alltid har fått med oss et resultat, sier han.

Klopp nevner 2-1-seieren over Tottenham like før VM-pausen som et høydepunkt, og Europa-jagende Newcastle og Aston Villa er de øvrige to lagene Liverpool har slått på fremmed gress denne sesongen. 

– Vi spilte også en veldig god bortekamp mot Arsenal, men tapte takket være uheldige omstendigheter. Deretter mistet vi formen vår, sier han.

Stabilitet er det som gjelder

Liverpool har stort sett levert varene både hjemme og borte under Klopp de siste årene, og det har skjedd som følge av stabilitet i prestasjonene. Manageren mener det er det laget må finne tilbake til for å rette opp i skrekkformen på bortebane.

– Det er første gang vi opplever disse problemene på bortebane, men vi vet at det ikke kommer noe gratis hjemme heller. Det er lovende, men vi må bli bedre generelt, sier han.

Både i forsvars- og angrepsspillet ser han forbedringspotensial. 

– Vi må bli mye tydeligere i måten vi forsvarer oss på, og i tillegg må vi bli bedre til å kontrollere kamper. Det er en stor jobb, men jeg ser frem til det, sier han og legger til: 

– Det har vært en lang og vanskelig sesong, og hver uke må jeg snakke om disse tingene, og ofte har vi bare tre dager mellom kampene, noe som gjør det vanskelig å fikse problemene. Men andre omgang mot Arsenal ga oss et løft og viste hva som fremdeles bor i oss, så det må vi bygge videre på, sier Klopp, som bekrefter at han er full av motivasjon med tanke på fremtiden på Merseyside.

Leeds - Liverpool spilles mandag klokken 21.