– Vi må tenke på samme måte nå som da vi kjempet om titler

Alisson Becker er opptatt av hvordan Liverpool skal få mest mulig ut av de ni gjenstående kampene.

Ni kamper før slutt ligger Liverpool på åttendeplass i Premier League, uten noen sjanse til å bli ligamester, og Champions League-deltakelse henger også i en syltynn tråd. Det er tolv poeng opp til Newcastle og Manchester United på tredje- og fjerdeplass, og Jürgen Klopps mannskap har også Tottenham, Aston Villa og Brighton foran seg på tabellen. Neste oppgave for de røde er Leeds på Elland Road, mandag om en uke.

– Vi må bare fokusere på neste kamp. Det var slik vi gjorde det da vi kjempet om titler, og vi må gjøre det samme nå. Vi må studere neste motstander, og ikke se på tabellen og være opptatt av hvilke lag som må avgi poeng. Selvsagt er vi avhengige av at andre lag avgir poeng, men vi må konsentrere oss om oss selv, håndtere våre egne problemer, og fokusere på det vi selv gjør positivt, sier Alisson til Liverpoolfc.com.

I 2-2-kampen mot Arsenal på søndag var Thiago Alcantara tilbake etter skade, og spilte den siste drøye halvtimen, og etter kampen bekreftet Jürgen Klopp at Luis Diaz vil være tilbake mot Leeds. Dette er to spillere som blir gode å ha i troppen i innspurten.

– Thiago var tilbake mot Arsenal, noe som var flott. Nå kommer Luis Diaz også. Det er bra å ha disse spillerne tilbake. De gir laget kraft, styrke og kvalitet. Vi skal ta med oss dette, og stå på videre, sier Liverpool-keeperen.

Opptatt av å fokusere på det som er positivt

Alisson kunne kanskje vært litt raskere nede da Gabriel Martinelli sende Arsenal i føringen på Anfield søndag, men sistekansen kan likevel ikke i særlig grad lastes for de to baklengsmålene. 

Slik gjorde Arsenal sitt første mål: 

– Det handler om mer enn å lære av egne feil. Vi må begynne å fokusere på det vi gjør positivt også, og ta med oss det gode. Vi lå under 2-0, klarte å komme tilbake til 2-2, og måten vi spilte på i andre omgang mot laget som topper ligaen, et godt lag, var et pluss. I andre omgang visste de ikke hvordan de skulle gripe an kampen. De hadde selvsagt noen sjanser, men vi forsvarte oss godt i andre omgang. Vi tar med oss det positive, og begynner å jobbe frem mot neste utfordring.

– Ut fra det vi gjorde ute på banen, og sjansene vi skapte, satt vi selvsagt igjen med en følelse at vi kunne ha vunnet kampen. Men vi må være realistiske også. Arsenal startet kampen veldig bra, og scoret to mål. Det er veldig vanskelig å komme tilbake og få et godt resultat når du blir liggende under med to mål i Premier League. Det var godt gjort av oss å score to mål, og skape enda flere sjanser. Kampen sett under ett så tar vi dette poenget som kan vise seg å være til hjelp senere i sesongen.

Slik gjorde Arsenal sitt andre mål:

Alisson forteller at han og hans lagkamerater fikk troen på et comeback da de scoret sitt første mål like før pause.

– Det var starten på alt. Vi scoret, og fikk publikum med oss. Det hjalp oss, og drev laget fremover. Alle vet hvordan Anfield er når vi får publikum i ryggen. De reagerer på alt vi gjør ute på banen, og får oss til å krige enda mer. Nå må vi vise vinnervilje i hver kamp, slik vi gjorde i andre omgang mot Arsenal. Vi må bli stabile. Vi vet hva vi må gjøre. Alle forteller oss hva vi skal gjøre, men det er mye enklere sagt enn gjort. Fotball er ikke magi. Det er ikke alltid ting går slik du vil. Vi må kjempe for å få det til, og det er hva vi gjør. Vi forbereder oss, trener hardt og går til kampene med mål om å vinne, sier Alisson.

2-2 betyr at verken Alisson eller Arsenals Aaron Ramsdale klarte å avansere i kampen om Goldon Glove i Premier League. Manchester Uniteds David de Gea og Newcastles Nick Pope har flest kamper uten baklengsmål, med 13. Ramsdale har 12 og Alisson 11.