– Vi møter et hardtarbeidende lag, hvor alle løper mye

Selv om han ikke spilte kampen, husker Kostas Tsimikas fortsatt 2-1-tapet for Leeds i oktober med gru.

2-1-nederlaget for svakt plasserte Leeds i slutten av oktober er det eneste hjemmetapet Liverpool har i Premier League denne sesongen. Det er på bortebane de røde har sviktet, og det er Kostas Tsimikas fullstendig klar over før Liverpool gjester Elland Road mandag kveld.

– Leeds er et hardtarbeidende lag, hvor alle løper mye. De viste den største vinnerviljen sist vi møtte dem, selv om det var på Anfield, sier Tsimikas til Liverpoolfc.com.

Crysencio Summerville ble matchvinner i det 89. minutt, i det som var et smertelig hjemmetap for grekeren og hans lagkamerater. 

– Jeg liker måten Leeds spiller på. De kjemper for hver eneste ball, så dersom vi ønsker å vinne må vi være på tå hev i alle situasjoner. Vi må kjempe mer enn dem, vinne flere baller, og løpe mer enn dem. Gjør vi det, har vi en sjanse til å vinne kampen, slår han fast.

– Det blir veldig tøft, for Leeds har vist i alle sine kamper at de er klare til å kjempe til siste slutt. Vi må forberede oss godt til denne kampen.

Gleder seg til å gjenoppta samarbeidet med Diaz

Liverpool kan endelig ha Luis Diaz tilbake på banen i denne kampen, etter at colombianeren nå har trent for fullt med laget en stund, etter sin alvorlige kneskade som krevde operasjon.

– Vi følte med Luis da han ble skadet igjen i Dubai. Det var veldig vanskelig for oss, for vi ønsker ham på laget, med de evnene han har. Han har blitt bedre hele tiden. Vi spiller på samme side av banen, og han er en utrolig spiller å spille på lag med, som alltid hjelper meg. Jeg forsøker også å hjelpe ham, sier Tsimikas.

– Selvsagt er jeg glad for at han er tilbake til denne kampen. Forhåpentligvis får han spille, og viser seg å være i god form. Kanskje kan han bidra med litt magi, slik han gjorde før han ble skadet, legger venstrebacken til.

Heller ikke i 2-2-kampen mot Arsenal sist fikk Tsimikas spilletid. Hans forrige kamp var den målløse forestillingen mot Chelsea på Stamford Bridge for halvannen uke siden. Da ble grekeren byttet ut etter 64 minutter. 1996-modellen har kun fått sju kamper fra start og ni innhopp fra benken i Premier League denne sesongen. Totalt er det blitt 13 kamper fra start og elleve innhopp fra benken.

Kostas Tsimikas

Født12. mai 1996
Thessaloniki, Hellas
Høyde179 cm
Debut24.09.20 mot Lincoln (7–2)
Innkjøp£11.7M
Kontrakt2025

SesongKamperPL
2022-2313+11 /07+9 /0
2021-2219+7 /09+4 /0
2020-213+4 /00+2 /0
*Fra start + Innbyter / Mål

Tidligere klubber: 
2015-2020: Olympiakos 86 kamper / 0 mål
2016-2017: Esbjerg (lån) 13 kamper /2 mål
2017-2018: Willem II (lån) 37 kamper / 6 mål

Meritter: 
Ligamester i Hellas 2015/2016 og 2019/2020
Vinner av Ligacupen 2021/22
Vinner av FA-cupen 2021/22

Nå gjenstår det bare ni kamper av sesongen.

– Vi må kjempe hardt for å vinne hver eneste kamp. Dersom vi ønsker å nå våre mål må vi vinne alle de ni siste kampene, sier Tsimikas.

– Alle spillerne ønsker å spille i Europa neste år, så vi må vise den samme gode lagånden vi viste i andre omgang mot Arsenal. Da kjempet vi skikkelig, og det må vi gjøre både i første- og andre omgang. Førsteomgangen mot Arsenal var ikke særlig bra, men vi slo tilbake i andre omgang. Dersom vi starter hver kamp slik vi spilte i andre omgang, med den vinnerviljen vi viste etter pause mot Arsenal, kan vi vinne alle kampene.

Slik gikk det til da Leeds slo Liverpool 2-1 på Anfield i slutten av oktober:

Var i samme situasjon for tre år siden

Tsimikas innrømmer at Liverpool fikk god hjelp av hjemmepublikummet mot Arsenal. På Elland Road vil de på langt nær ha like mange i ryggen, og må stole på The Travelling Kop.

– Hjemmefansen hjalp oss selvsagt mye mot Arsenal. Vi får alltid en ekstra dytt av dem på hjemmebane. Det er veldig viktig at vi har supporternes støtte, og mot Arsenal var de strålende. De støttet oss fra første minutt, til siste fløytesignal. Vi ønsket å feire en seier sammen med dem, og vi var litt uheldige som ikke fikk et vinnermål på Mo og Ibou sine sjanser. Vi forventet litt mer fra denne kampen, for det er alltid perfekt for oss å spille på hjemmebane.

Tsimikas er opptatt av at laget skal ta med seg den gode følelsen etter andreomgangen mot Arsenal til Elland Road.

– Laget holder sammen. Forhåpentligvis vil dette comebacket i andre omgang mot Arsenal gi oss et ekstra løft foran de kommende kampene. Det håper jeg virkelig, for vi er ikke komfortable med situasjonen vi befinner oss i. Vi var i samme situasjon for tre år siden, men det er ikke helt likt, for da var det litt spesielt med koronaviruset og slike ting. Bare vi spillerne kan få oss gjennom dette.

Leeds ligger på 16. plass på tabellen med 29 poeng. Det er bare to poeng ned til Nottingham Forest under nedrykksstreken, og lagets form har vært svært varierende den siste tiden. Sist ble det altså stortap for Crystal Palace. Før det ble Nottingham Forest slått 2-1. Mot ligaleder Arsenal ble det tap 4-1, mens Wolves altså ble slått 4-2. To seiere og to tap på de fire siste kampene med andre ord.

Leeds stilte følgende mannskap i 5-1-tapet for Palace: Meslier, Ayling, Koch, Strujik, Firpo (Kristensen 60), McKennie, Roca, Harrison, Aaronson (Gnonto 60), Sinisterra (Rodrigo 60), Bamford (Rutter 79).

Patrick Bamford gjorde vertenes eneste mål, etter assist av Brenden Aaronson.

Leeds - Liverpool spilles på Elland Road mandag klokken 21.00, og blir vist på V sport PL og Viaplay