Viktig Arsenal-stopper er skadet - kan miste kampen på Anfield

William Saliba sliter med en ryggskade.

Det er fremdeles fire dager til Arsenal kommer på besøk til Anfield, men det er ikke sikkert det er nok for at William Saliba skal bli klar til kamp. Den unge midtstopperen har hatt en fantomsesong ved siden av brasilianske Gabriel, men har vært skadet de siste ukene. 

Franskmannen måtte ut med en ryggskade tidlig i kampen da Arsenal røk ut av Europa League hjemme mot Sporting CP 16. mars, og måtte melde forfall til den påfølgende landslagspausen. Han ble ikke klar til forrige helgs kamp mot Leeds. 

– Det går fremover. Han har fremdeles ubehag i ryggen, og han blir ikke klar til denne kampen, sa Arteta før 4-1-seieren.

Tirsdag kveld skrev The Times at 22-åringen regnes som svært tvilsom til søndagens kamp på Anfield, og han er ennå ikke tilbake i trening da klubben frykter at skaden kan forverres.

Holding inn

Arsenal blir utvilsomt svekket dersom Saliba ikke blir klar. Erstatteren blir trolig 27 år gamle Rob Holding, som kun har vært på banen i ni ligakamper denne sesongen. Han har dannet stopperpar med Gabriel i de to siste ligakampene, den nevnte mot Leeds, og hjemmekampen mot Crystal Palace, som også endte 4-1. 

For øvrig er høyreback Takehiro Tomiyasu og midtbanespiller Mohamed Elneny ute resten av sesongen, mens reservespiss Eddie Nketiah har vært skadet i over en måned.

Slik gikk det sist Liverpool møtte Arsenal:

Liverpool håper på sin side Thiago blir klar til kamp etter at han begynte å trene for fullt igjen denne uken. Kampen mot Arsenal kommer trolig for tidlig for Luis Diaz, som vi sist så i aksjon mot nettopp Arsenal, nøyaktig seks måneder før søndagens kamp. Liverpool har også Stefan Bajcetic og Naby Keita ute med skade, mens Virgil van Dijk trolig blir frisk etter å ha stått over mot Chelsea med sykdom.

Arsenal har ikke vunnet på Anfield på ti år. De ni siste oppgjørene her i ligaen har endt med syv seiere til Liverpool og to uavgjort.