Damelaget sikret seg ny superligakontrakt

Liverpool FC Women slo høytflyvende Manchester City, og vil spille i FA Women's Super League også neste sesong.

LIVERPOOL FC WOMEN - MANCHESTER CITY WOMEN 2-1: Med to kamper igjen å spille sikret Liverpools damelag seg i dag fornyet kontrakt i Women's Super League, da de tok en sterk 2-1-seier over et Manchester City-lag som lå på andreplass før denne serierunden.

Samtidig som Liverpool vant over City tapte nemlig bunnlaget Reading 5-0 for Aston Villa på hjemmebane, og dermed kan ikke Reading lenger ta igjen Liverpool.

Nathasha Dowie ga Liverpool ledelsen etter 16 minutters spill på Prenton Park, da hun satte ballen lavt i venstre hjørne. Hun ble dermed den første spilleren til å score 20-superligamål for de røde.

Lauren Hemp utlignet for gjestene med en flott heading før halvtimen var passert.

FULL JUBEL: Damelaget tok en uventet seier over Manchester City.

Scouser ble matchvinner

Missy Bo Kearns satte inn vinnermålet bare to minutter ut i annen omgang, etter flott forarbeid av finske Emma Koivisto.

Resultatet betyr at Liverpool på sjuendeplass står med 22 poeng på 20 kamper, og har bare to kamper igjen å spille. Ned til West Ham på plassen bak er det nå fem poeng, etter at The Hammers tapte 1-0 i Brighton i dag.

West Ham har imidlertid tre kamper igjen å spille, og kan fortsatt ta igjen Liverpool. Brighton kan også ta igjen Liverpool. De ligger poenget bak The Hammers, og har også tre kamper igjen å spille.

I tillegg til tabelljumbo Reading har heller ikke Tottenham, som er tredje sist, lenger muligheten til å ta igjen Liverpool. Leicester på nest sisteplass kan fortsatt komme likt i poeng med de røde, men de har 13 mål dårligere målforskjell, og må da vinne sine tre siste kamper med store siffer om de skal passere Matt Beards lag.

Bare bunnlaget rykker ned.

Liverpools lag: Kirby, Koivisto, Roberts, Matthews, Bonner, Hinds, Nagano, Kearns (Taylor 77), Holland, Stengel (Lundgaard 90), Dowie (Van de Sanden 50)

Reserver: Laws, Cumings, Robe, Fahey, Kiernan, Humphrey

– Jeg har aldri sett oss gjøre det så bra på defensive dødballer tidligere

Jürgen Klopp var meget godt fornøyd med hvordan hans lag forsvarte seg mot dødballspesialistene Brentford.

– Hadde vi spilt tirsdag igjen, ville vi ha vært helt utslitt

Selv om Liverpool er i flytsonen, med seks seiere på rad, synes Jürgen Klopp at det er helt greit at det er over en uke til neste kamp.