De to eneste Fulham-spillerne som har spilt samtlige ligakamper fikk stygge skader på søndag

Selv om to av hans viktigste kort ble skadet mot Manchester City, ser Fulham-manager Marco Silva oppgjøret på Anfield som en flott utfordring.

Selv med ettmålstap for Aston Villa og Manchester City i sine to siste kamper ligger Fulham trygt plassert midt på Premier League-tabellen foran møtet med Liverpool på Anfield onsdag kveld. 

Tiendeplass med 45 poeng, elleve poeng bak Liverpool med like mange kamper spilt, betyr at det nå er matematisk umulig for Fulham å rykke ned. Lagene under nedrykksstreken kan maksimalt ta tolv poeng til, og Nottingham Forest har som det øverste av disse tre lagene 30 poeng, og kan dermed med fire seiere maksimalt ende på 42 poeng.

Fulham-manager Marco Silva kan derfor trygt se fremover på tabellen foran møtet med Liverpool. Det er fem poeng opp til Brentford på niendeplass, og London-naboen har spilt en kamp mer enn Silvas gutter.

PLASSEN ER SIKRET: Marco Silva kan smile, da ny Premier League-kontrakt er sikret for Fulham allerede fem kamper før sesongen er over.

PLASSEN ER SIKRET: Marco Silva kan smile, da ny Premier League-kontrakt er sikret for Fulham allerede fem kamper før sesongen er over.

Mens Jürgen Klopp skal holde sin pressekonferanse i ettermiddag, har Silva allerede holdt sin. Fulham-manageren beskriver oppgaven på Anfield som en flott utfordring.

– Liverpool har vært i god form de siste kampene. De har fått gode resultater, og har scoret mange mål. Alle deres angripere virker å ha kommet i bedre form nå. De kan skifte ut mange spillere i angrepet, og likevel beholde kvaliteten. Kampen mot Tottenham var et godt eksempel på det, hvor de kunne hvile Diogo Jota og starte med Luis Diaz, som er tilbake etter langtidsskade, slo Silva fast til pressen.

– De hadde også Darwin Nunez på benken, og startet med Cody Gakpo og Mohamed Salah. De har mange mulige løsninger i angrepsrekka, og de har vunnet fire kamper på rad nå.

– Til og med før disse fire seierne spilte de en kamp mot Arsenal hvor de lå under 2-0, og kom tilbake og tok et viktig poeng. Det betyr at de er i god form akkurat nå, og ønsker å fortsette den gode resultatrekka. De ønsker selvsagt å bygge videre på disse gode resultatene. Derfor må vi være klare for hva som venter oss på Anfield. Det er alltid veldig tøft der. Anfield er alltid en god ramme for en fotballkamp, så dette blir en ny flott utfordring for oss.

Viktig duo ute for resten av sesongen

Silva mener at laget hans kan ta med seg selvtillit fra forestillingen de leverte mot Manchester City på søndag, selv om det ble et knepent tap for det som nå er ligalederen.

– Som jeg sa før City-kampen, så er alle kampene en utfordring som vi ser frem til. Jeg synes prestasjonen mot City var et godt eksempel, og virkelig gjenspeilte Fulham som lag denne sesongen. Det er ikke enkelt å spille mot et topplag, et av de beste lagene i verden, og få straffespark mot seg før det er gått to minutter. Vi måtte klare oss uten Mitrovic og Willian, to av våre beste angrepsspillere, og mistet også kapteinen vår med en stygg skade. Og i begynnelsen av andre omgang mistet vi Andreas Pereira i tillegg.

STYGG ANKELSKADE: Andreas Pereira ble båret av banen mot Manchester City.

STYGG ANKELSKADE: Andreas Pereira ble båret av banen mot Manchester City.

Kaptein Tim Ream og nevnte Pereira er nå ute for resten av sesongen, så Silva må finne erstattere for den viktige duoen når han tar med seg laget sitt til Anfield. Nevnte Aleksandar Mitrovic er også fortsatt suspendert.

– Det er ikke gode nyheter. Tim Ream brakk armen, og vil være ute for resten av sesongen. Situasjonen til Andreas Pereira er også slik at han ikke vil spille mer denne sesongen, bekreftet Fulham-manageren.

– Det er ikke så ofte du får to så alvorlige skader i samme kamp. En spiller brakk armen og en annen spiller fikk en alvorlig ankelskade. Det er ikke et normalt scenario. Vi var veldig uheldige.

Flest Premier League-kamper for Fulham i 2022/23

1. Andreas Pereira 33

1. Tim Ream 33

3. Bobby De Cordova-Reid 32

3. Harrison Reed 32

5. Bernd Leno 31

6. Joao Palhinha 30

6. Antonee Robinson 30

8. Tom Cairney 28

9. Kenny Tete 27

10. Carlos Vinicius 24

10. Harry Wilson 24

12. Willian 22

13. Aleksandar Mitrovic 21

14. Tosin Adarabioyo 20

14. Issa Diop 20

16. Dan James 18

17. Neeskens Kebano 14

17. Manor Solomon 14

19. Sasa Lukic 8

20. Kevin Mbabu 6

21. Cedric Soares 5

22. Nathaniel Chalobah 4

22. Shane Duffy 4

24. Luke Harris 3

24. Layvin Kurzawa 3

24. Jay Stansfield 3

27. Josh Onamah 2

27. Marek Rodak 2

29. Tyrese Francis 1

Flest spilleminutter i Premier League for Fulham i 2022/23

1. Tim Ream 2900

2. Bernd Leno 2790

3. Andreas Pereira 2714

4. Joao Palhinha 2676

5. Antonee Robinson 2639

6. Harrison Reed 2575

7. Bobby De Cordova-Reid 2422

8. Kenny Tete 2213

9. Aleksandar Mitrovic 1816

10. Willian 1724

11. Tosin Adrabioyo 1634

12. Issa Diop 1571

13. Carlos Vinicius 857

14. Neeskens Kebano 727

15. Harry Wilson 720

16. Tom Cairney 589

17. Dan James 587

18. Manor Solomon 498

19. Sasa Lukic 246

20. Marek Rodak 180

21. Kevin Mbabu 141

22. Layvin Kurzawa 136

23. Cedric Soarez 106

24. Jay Stansfield 86

25. Josh Onomah 14

26. Nathaniel Chalobah 12

27. Luke Harris 10

27. Shane Duffy 4

29. Tyrese Francis 1

Duoen har vært de to sikreste kortene i Marco Silvas lagoppstilling hele sesongen.

– Tim og Andreas har startet alle kampene denne sesongen. De var de eneste to som hadde startet samtlige ligakamper frem til nå. Vi kommer til å savne dem veldig. Begge disse spillerne har vært svært viktige for oss denne sesongen. Men samtidig gir dette andre spillere sjansen. Slike ting som dette skjer, og som tropp må håndtere dette så godt som vi kan.

Willian kan rekke kampen

Silva opplyste samtidig at skaden til Willian, som sto over mot Manchester City, ikke er alvorlig.

– Han kjente noe i hamstringen under oppvarmingen mot Aston Villa, og vi ønsket å være føre var, og ikke ta noen risiko med ham. Det var noe han fikk i de siste minuttene av kampen mot Leeds på Craven Cottage. Det var kort tid til kampene mot Villa og City, og vi har sørget for at han har jobbet individuelt, så får vi se om han blir klar til denne kampen eller ei.

– Dagen før kampen mot City testet vi ham, og han følte seg ikke helt bra. Derfor bestemte vi at vi ikke skulle starte med ham. Vi skal ha en treningsøkt på tirsdag, og skal vurdere ham da, og så får v ta en avgjørelse ut fra det. Dersom han ikke rekker Liverpool-kampen, vil han bli klar til neste kamp, mot Leicester.

Liverpool - Fulham spilles på Anfield onsdag 3. mai klokken 21.00, og blir vist direkte på V Sport PL 1 og Viaplay

Flere journalister mener Klopp bør straffes for sin oppførsel

Flere journalister mener Klopp bør straffes for sin oppførsel

Frykter topptrenerne promoterer og validerer dårlig oppførsel på lavere nivå.

Nyheter 01.mai 22:28
Everton berget poeng i sekspoengskampen i bunnen

Se målene: Everton berget poeng i sekspoengskampen i bunnen

To lag som styrer mot nedrykk etter poengdeling på King Power Stadium.

Nyheter 01.mai 23:14