– De viste hvor gode de er på dødballer og kontringer

Fabinho har vonde minner fra det første møtet med Brentford denne sesongen.

I begynnelsen av januar tapte Liverpool 3-1 for Brentford på Gtech Community Stadium, og Fabinho er opptatt av at Liverpool husker leksen de ble lært den dagen.

– De viste hvor gode de er på dødballer og kontringer. Dette må vi være oppmerksomme på, og håndtere bedre denne gangen, sier brasilianeren til Liverpoolfc.com.

Ibrahima Konaté gjorde et selvmål etter 19 minutters spill, da Bryan Mbeumos corner falt ned like over hodet på Ben Mee, og Liverpool-stopperen var uheldig da ballen traff kneet hans og gikk i eget nett.

Yoane Wissa ruvet i feltet og doblet ledelsen tre minutter før pause. Alex Oxlade-Chamberlain ga Liverpool håp, da han stanget gjestene inn i kampen igjen fem minutter ut i annen omgang. Men seks minutter før slutt var Mbeumo på farten igjen, og var iskald alene med Alisson. Liverpool ropte på frispark i forkant av Brentfords tredje mål, men fikk det aldri av dommer Stuart Attwell.

Tredje hjemmekamp på en uke  - alle mot London-lag

Møtet med Thomas Frank sitt lag blir Liverpools tredje hjemmekamp på en uke. De to første var også mot London-klubber, Tottenham og Fulham, og endte begge med seier. Nå håper Fabinho at alle gode ting er tre, og at Liverpool dermed tar sin sjette seier på rad. 

– Det er ikke så ofte du spiller tre kamper på rad på hjemmebane, så vi må nyte det. Vi slipper å reise, og vi spiller hjemme med støtten til våre fans. Det er alltid godt å spille på Anfield, slår midtbanespilleren fast.

– Vi har allerede vunnet to tøffe kamper, mot Tottenham og Fulham. Nå har vi en veldig hard kamp mot Brentford. Vi kjenner måten de spiller på. Vi tapte den første kampen mot dem. Vi vet hva vi må gjøre. Vi skal prøve å komme til hektene igjen, og være friske og raske på lørdag.

– Vi får et par dager med hvile, og kan forberede oss til kampen. Forhåpentligvis får vi se den samme innsatsviljen, slik at vi gjør vårt beste for å vinne kampen.

Leserne må forholde seg til at Jota og Henderson er usikre kort

Leserne må forholde seg til at Jota og Henderson er usikre kort

Jürgen Klopp var usikker på om Diogo Jota og Jordan Henderson blir involvert mot Brentford, da Liverpool-manageren holdt sin pressekonferanse fredag.

Velg lag 05.mai 17:37
Flere sure oppgulp fra Silva, som ikke har klart å legge straffeavgjørelsen på Anfield bak seg

Flere sure oppgulp fra Silva, som ikke har klart å legge straffeavgjørelsen på Anfield bak seg

Marco Silva viet deler av sin pressekonferanse foran Leicester-kampen til å sutre over straffesparket som Fulham fikk mot seg på Anfield.

Nyheter 05.mai 18:23

Har ikke gitt opp håpet om Champions League

Den gode resultatrekken til Liverpool gjør at det fortsatt er et lite håp om at laget skal klare å kvalifisere seg til Champions League. Fabinho velger å ha tro på at det skal gå til det motsatte er bevist.

– Alle kjemper om noe. Vi kjemper for å komme inn blant topp fire. Brentford har nok fortsatt håp om å spille europacup neste sesong. Vi er vant til at det er slik på denne tiden av sesongen. Du har ikke råd til å kaste bort poeng. 

– Vi har erfaring med dette. Vi kjemper alltid for noe. Mesteparten av tiden har vi kjempet for å gå til topps i ligaen eller om et trofé, men denne sesongen kjemper vi for å komme inn blant topp fire. Vi vil prøve å dra nytte av tidligere erfaringer for å få de resultatene vi trenger.

Fabinho tenker nok da helt sikkert tilbake til innspurten i 2020/21-sesongen, da Liverpool tok 26 av 30 mulige poeng på de ti siste kampene, endte på 69 poeng, noe som ga tredjeplass og Champions League-spill mot alle odds.

Den 7. mars det året tapte Liverpool 1-0 hjemme for Fulham, det sjette hjemmetapet på rad i ligaen. Det var sju poeng opp til Chelsea på 4. plass og ti poeng opp til Leicester på 3. plass. Mannskapet til Jürgen Klopp vant åtte av sine ti siste kamper, og spilte uavgjort i de to andre i innspurten. Det inkluderte sene seiersmål av Trent Alexander-Arnold mot Aston Villa og ikke minst headingen til Alisson fem minutter på overtid mot West Bromwich.

Det ser nå ut som Liverpool har lagt opp til noe lignende de ti siste kampene også denne sesongen. Den tiende siste kampen var mot Arsenal. Den endte 2-2. Etter det har altså de røde vunnet fem kamper på rad. Følger de opp med fire til, vil de faktisk overgå innspurten fra to år siden, og ta 28 av 30 mulige poeng.

– Det kom til et punkt der vi ikke hadde noe å tape på å gjøre forandringer

– Det kom til et punkt der vi ikke hadde noe å tape på å gjøre forandringer

Jürgen Klopp forklarer hvorfor han tok grep og ga Trent Alexander-Arnold en ny rolle, og også gjorde noen andre små endringer.

Nyheter 05.mai 21:41
– Han vet hvor høyt jeg verdsetter ham

– Han vet hvor høyt jeg verdsetter ham

Jürgen Klopp vil etter sesongen miste en tro tjener i James Milner. Manageren legger ikke skjul på at han gjerne skulle hatt veteranen på laget litt lenger.

Nyheter 05.mai 19:29